detector.media
26.12.2014 19:59
Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич
Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич

У ніч на 25 грудня на 68-му році життя після тривалої важкої хвороби пішов із життя Віктор Галич - відомий фахівець із телевізійного мовлення, генеральний директор провайдера цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд». Сьогодні, 26 грудня, Віктора Миколайовича поховали на кладовищі в селі Петрівському під Києвом, де він жив. Про це «Детектор медіа» розповів колега і друг пана Галича, директор Інституту електроніки та зв'язку, академік Теодор Наритник.

 

Віктор Галич народився 3 липня 1947 року в Донецькій області в родині працівників локомотивного депо. В 1964 році закінчив школу із золотою медаллю та вступив на радіотехнічний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Після завершення навчання два роки служив в армії.

 

Працював на науково-дослідному заводі «Сатурн», в одному з науково-дослідних інститутів Академії наук. Згодом працював технічним директором Інституту електроніки та зв'язку. Був генеральним директором ЗАТ «МІТРІС». Звідти перейшов працювати до Юрія Мороко (нині народного депутата) технічним директором компанії «ММДС-Україна». Був також технічним директором провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-H «Етер», звідки в травні 2011 року прийшов на посаду генерального директора ТОВ «Зеонбуд» - провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2.

 

Віктор Галич відомий телекомунікаційній спільноті як учений і винахідник. Він один з творців МІТРІС (мікрохвильової інтегрованої телерадіоінформаційної системи) - системи багатоканального ефірного мовлення у високочастотному діапазоні. Брав участь у розбудові цифрового ефірного телебачення. Мав низку патентів, був співавтором багатьох наукових праць. Також Віктор Галич написав низку статей для «Детектор медіа» про діяльність «Зеонбуду», реагуючи на публікації в ЗМІ.

 

«Віктор Миколайович був глибоко віруючою людиною, завжди допомагав людям, багатьом знаходив роботу. Він був великим патріотом України, відстоював інтереси нашої країни, де б він не був», - розповів Теодор Наритник.

 

Протягом останнього року Віктор Галич тяжко хворів, переніс у Німеччині три операції з видалення пухлини в мозку, але так і не зміг подолати хворобу.

 

26 грудня колеги, друзі та рідні попрощалися з Віктором Миколайовичем, на похоронах був присутній і народний депутат Юрій Мороко.

 

Редакція «Детектор медіа» висловлює співчуття родині Віктора Галича - дружині Ніні Олександрівні та сину Тарасу, всім друзям і колегам. Вічна йому пам'ять!

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY