24 грудня – майстер-клас «Глобальні зміни в телеіндустрії. Потреби глядача. Аналіз успішних американських серіалів»

22 Грудня 2014
3798

24 грудня – майстер-клас «Глобальні зміни в телеіндустрії. Потреби глядача. Аналіз успішних американських серіалів»

3798
24 грудня – майстер-клас «Глобальні зміни в телеіндустрії. Потреби глядача. Аналіз успішних американських серіалів»

24 грудня в рамках освітнього проекту «Film.ua Факультет» відбудеться майстер-клас Джеральда Сеноффа на тему «Глобальні зміни в телеіндустрії. Потреби глядача. Аналіз успішних американських серіалів».

 

Експерти все частіше відзначають високу якість телевізійних серіалів і вважають, що саме зараз настала «золота ера» їх виробництва. Кращі сценаристи Америки працюють не в кіно, а саме в серіалах. Телевізійний продукт уже нічим не поступається прокатному кіно і при цьому дозволяє розповісти більш глибоку і довгу історію. Під час майстер-класу слухачі дізнаються про основні зміни телеіндустрії та їхні причини, а також почують аналіз структури сценаріїв серіалів, які сьогодні заслужили всесвітню популярність.

 

Під час майстер-класу будуть обговорені наступні питання:

- зміни в телеіндустрії та їх причини;

- основні тенденції у створенні сучасних серіалів у США;

- що об'єднує сучасні успішні серіали;

- основні відмінності американських серіалів від європейських, адаптація серіалів;

- сценарна структура серіалу в рамках усього серіалу, сезону або епізоду.

 

Майстер-клас пройде 24 грудня з 19:00 до 21:00, за адресою: Київ, вул. М. Закревського, 22, Вхід №2.

 

Майстер-клас відбдуеться в режимі Skype-конференції. Попередня реєстрація - обов'язкова. Участь у майстер-класі коштує 150 грн.

 

До майстер-класу рекомендовано ознайомитися з наступними серіалами: «Правильна дружина» (The Good Wife), «Гра престолів» (Game of Thrones), «Чорний список» (The Blacklist), «Батьківщина» (Homeland).

 

Довідка про експерта:

 

Джеральд Сенофф (Gerald Sanoff), сценарист, консультант, продюсер з 30-річним досвідом роботи.

 

Більша частина роботи Джеральда пов'язана з детективним, містично-детективним і комедійним жанрами. Він є автором сценаріїв і продюсером безлічі серіалів, серед яких - «Діагноз: Вбивство» (Diagnosis: Murder), «Метлок» (Matlock), «Божевільний як лис» (Crazy like a Fox) та ін.

 

12 років був продюсером і сценаристом Sony Pictures TV International, де його завданням було створення серіалів, які могли б успішно продаватися на різні території.

 

З червня 2011 року працює незалежним консультантом на проектах компаній Sony і CBS, у тому числі зі Східною Європою. Зокрема, в Україні працював над адаптацією комедійного серіалу «Таксі» для ICTV, а зараз - над науково-фантастичним проектом «Чотири тисячі чотириста» (The 4400) для телеканалу ТВ3 в Росії. Сердь проектів, які тільки готуються до адаптації, - серіали «Будьмо здорові!» (Cheers!) і «Правильна дружина» (The Good Wifе).

 

Для Джеральда важливо не тільки слідувати класичним правилам побудови історій, а й враховувати культурно-соціальні особливості країни, для якої створюється адаптація. Одним з найскладніших завдань у його кар'єрі він вважає адаптацію одного із серіалів для японського ринку.

 

«Приїхавши всього на кілька днів, я пробув там кілька місяців, поки разом з місцевими продюсерами не вдалося знайти хороше рішення. Сюжет серіалу був зав'язаний на таємничому вбивстві і напруженому розслідуванні. Наприкінці з'ясовувалося, що вбивцею виявився рідний брат жертви, що було абсолютно неприйнятно для східного менталітету - довелося практично повністю переписати сценарій», - коментує Джеральд Сенофф.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду