У Бердичиві невідомі підпалили авто редактора газети «Бердичів Діловий»

У Бердичиві невідомі підпалили авто редактора газети «Бердичів Діловий»

16 Грудня 2014
4234

У Бердичиві невідомі підпалили авто редактора газети «Бердичів Діловий»

4234
У Бердичиві невідомі підпалили авто редактора газети «Бердичів Діловий»
У Бердичиві невідомі підпалили авто редактора газети «Бердичів Діловий»

16 грудня в місті Бердичеві (Житомирська область) невідомі підпалили автомобіль редактора газети «Бердичів Діловий» Валерія Шелепи - медійник пов'язує інцидент зі своєю професійною діяльністю. Про це редактор написав у публікації інтернет-видання «Бердичів Biz».

 

Інцидент стався близько третьої години ночі. Автомобіль пана Шелепи марки Mitsubishi Lancer був припаркований біля будинку по вулиці Вінницька у Бердичеві.

 

«В принципі те, що машина не згоріла повністю, Боже провидіння. Одна сусідка почула запах гару, побачила у вікно палаючий автомобіль, і побігла до сусіда, подумавши, що горить його автомобіль. Сусід вибіг, побачив, що горить не його автомобіль, але дістав з авто свій вогнегасник і встиг ще до приїзду пожежних згасити займання. Пожежні відреагували в розумних межах часу», - розповів Валерій Шелепа.

 

Журналіст повідомляє, що його машина згоріла унаслідок підпалу. «Злочинці скористалися сумішшю машинної олії і чи то солярки, чи то бензину. Поливши дах і лобове скло (щоб горюча суміш проникла в руховий відсік), зловмисники розвели багаття на лівому колесі і ретирувалися. Машині завдано збитків у кілька тисяч доларів США. Міліціонери знайшли докази підпалу автомобіля - порожню ємність із залишками запалювальної рідини і пакет, в якому цю ємність несли», - написав редактор.

 

Валерій Шелепа упевнений, що ця подія є свідченням, що в Бердичеві «політикани переступили межу і вже не гребують кримінальними акціями залякування журналістів».

 

Він підкреслив, що попри інцидент «будемо жити, і будемо робити свою справу ще краще».

 

Згідно офіційного повідомлення УМВС України в Житомирській області за фактом умисного пошкодження автомобіля вже відкрито кримінальне провадження (ст.194 Кримінального кодексу України).

 

«В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронців становлюють всі обставини злочину та причетних до його скоєння осіб. Про те, що у дворі однієї з багато поверхівок Бердичева вогнем пошкоджено автомобіль, в міліцію повідомили очевидці. За вказаною ними адресою виїхала слідчо-оперативна группа Бердичівського міськвідділу міліції. З'ясовано, що пошкоджений автомобіль "Мітсубісі" належить жителю райцентру, редактору одного з місцевих періодичних видань. Під час огляду місця події встановлено, що вогнем пошкоджено ліве крило, колесо і електропроводка. Міліція вилучила низку речових доказів, які, за попередніми даними, можуть вказувати на те, що до займання машини причетні сторонні особи. Наразі вилучене направлено на експертне дослідження», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Нагадаємо, нещодавно сталося декілька подібних випадків. 10 грудняввечері у Києвібіля палацу «Україна» невідоміпідпалилиавтомобіль «Студії Квартал 95».  11 грудня в Ізмаїлі (Одеська область) був здійснений підпал автомобіля головного редактора місцевих інтернет-видання «Infoречье» та газети «Наша магала» Станіслава Тугая.

 

Як повідомляло видання «Дуся», 23 листопада згорів автомобіль прес-секретаря мера Києва Віталія Кличка Оксани Зинов'євої.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду