18 грудня – відкрита лекція «Нові медіа та регіональна журналістика»

15 Грудня 2014
4290

18 грудня – відкрита лекція «Нові медіа та регіональна журналістика»

4290
18 грудня – відкрита лекція «Нові медіа та регіональна журналістика»

18 грудня, у четвер, з 11:00 до 13:00 у Києві пройде відкрита лекція тренерів Ukrainian Media E-School, які розкажуть про ефективні журналістські розслідування - «Як звільнити чиновника не виходячи з дому», про доступність лонгріда - «Як змусити аудиторію читати до останнього рядка» та про роботу з даними - «Як ріст інформації зробив з журналіста супергероя».

 

Лекція транслюватиметься онлайн. Щоб узяти в ній участь, необхідно зареєструватися. Кияни можуть відвідати подію за адресою, яка буде повідомлена зареєстрованим учасникам. Вхід - вільний.

 

Участь у заході візьмуть тренери Ukrainian Media E-School: директор з розвитку та зв'язку Інституту розвитку регіональної преси Ілона Фанта, аналітик, викладач Києво-Могилянської академії Михайло Кольцов та керівник відділу розслідувань київської редакції телеканалу ZIK та Центру протидії корупції ANTAC Денис Бігус. А також члени Наглядової ради Ukrainian Media E-School, які розкажуть про переваги використання нових інструментів у журналістиці для регіональних медіа.

 

Ілона Фанта презентуватиме курс «Мультимедіа», вона розкаже про «Лонгрід своїми руками»: як навчитись розказувати історії онлайн, як змусити аудиторію читати до останнього рядка.

 

Денис Бігус поділиться досвідом ефективних «Журналістських розслідувань для ледачих»: як звільнити чиновника, не встаючи з-за комп'ютера (робота із соцмережами, з пошуковими системами, база судових рішень та юридичних осіб).

 

Михайло Кольцов презентуватиме курс «Журналістика даних»: які інструменти підвищують ефективність роботи журналіста.

 

Захід відбудеться в рамках навчального проекту для регіональний журналістів та медіаменеджерів Ukrainian Media E-School, який Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) запускає у співпраці з Deutsche Welle. Мета цієї програми - підвищити кваліфікацію співробітників регіональних ЗМІ, які хочуть отримати якісне, тривале навчання та здобути практичні навички.

 

Ukrainian Media E-School буде побудована за зразком німецької школи і діятиме за принципом blended learning - змішане навчання. 15-20% часу складатиме аудиторне навчання, а 80% - дистанційне. Навчальна програма передбачає чотири модулі, перед кожним з них проводитиметься дводенний семінар, після нього упродовж семи тижнів учасники програми матимуть інтенсивний курс з практичними завданнями, онлайн-лекціями, вебінарами, контрольними роботами. Навчання платне,  по завершенню курсу учасники отримують сертифікат.

 

У лютому 2015 року  розпочнеться навчання з курсу журналістики, а у серпні стартує курс для медіаменеджерів.

 

Контактна особа: Сніжана Пушкар, керівник Навчального центру Незалежної асоціації телерадіомовників, snizhana@nam.com.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4290
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду