У Верховній Раді зареєстровано законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення ЗМІ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення ЗМІ

1 Грудня 2014
7398

У Верховній Раді зареєстровано законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення ЗМІ

7398
У Верховній Раді зареєстровано законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення ЗМІ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення ЗМІ

Сьогодні, 1 грудня, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко та народний депутат від партії «Батьківщина» Олександр Абдуллін зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами держвлади,  іншими держорганами та органами місцевого самоврядування.  Цю інформацію підтвердив «Детектор медіа» народний депутат Микола Томенко.

 

Проект закону визначає способи реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, надання державної підтримки реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. Микола Томенко нагадав, що необхідність роздержавлення друкованих ЗМІ є не лише зобов'язанням перед європейськими структурами, а й складовою коаліційної угоди у ВР VIII скликання.

 

Наразі на сайті Верховної Ради тексту законопроекту, який зареєстрований за номером 1123,  немає.

 

За словами пана Томенко, текст поданого ним і нардепом Абдулліним законопроекту практично повністю відповідає законопроекту про реформування друкованих ЗМІ, який був поданий на повторне друге читання у Верховній Раді у квітні поточного року. Суттєва правка була внесена у статтю проекту про збереження у процесі роздержавлення мови друкованого періодичного видання та його тематичного спрямування.

 

Як зазначив у своєму коментарі «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який був розроблений Комітетом на доручення Кабінету міністрів, не може бути зареєстрований у Верховній Раді як альтернативний до поданого Миколою Томенком і Олександром Абдулліним через те, що Держкомтелерадіо не встигає узгодити його з міністерствами за процедурою.

 

Нагадаємо, 17 квітня Верховна Рада не змогла ухвалити закон про роздержавлення ЗМІ. За відповідний законопроект № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» проголосували лише 204 народні депутати. За відправлення законопроекту на повторне друге читання проголосували ще менше народних депутатів - 197 голосів. Проти законопроекту виступили депутати з ВО «Свобода», які вважають, що олігархи націлилися на районну й обласну пресу.

 

У червні Державний комітет телебачення і радіомовлення виніс на громадське обговорення доопрацьований законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Про це повідомляє прес-служба відомства. Документ було розроблено Держкомтелерадіо України за дорученням Кабінету міністрів.  Кабінет Міністрів України (КМУ) 18 листопада повернув Держкомтелерадіо законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та їх редакцій», який був внесений 4 листопада на розгляд уряду.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа» щодо підстав таких дій уряду, представники Секретаріату КМУ відповіли, що відповідно до ст. 105 Регламенту парламенту законопроекти, внесені та неприйняті до закінчення строку повноважень Верховної Ради відповідного скликання, вважаються відкликаними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7398
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Федір
3431 дн. тому
Колгоспи вже роздержавили, коменя на камені не лишилося. Треба банді і телерадіокомпанії роздержавити за тією ж схемою. Державі - державне. А хочете приватне, створіть собі і грайтеся...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду