Верховна Рада провалила законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ

Верховна Рада провалила законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ

17 Квітня 2014
6764

Верховна Рада провалила законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ

6764
Верховна Рада провалила законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ
Верховна Рада провалила законопроект про роздержавлення друкованих ЗМІ

17 квітня Верховна Рада не змогла ухвалити закон про роздержавлення ЗМІ. За відповідний законопроект № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» проголосували лише 204 народні депутати.

 

За відправлення законопроекту на повторне друге читання проголосували ще менше народних депутатів - 197 голосів.

 

Проти законопроекту виступили депутати з ВО «Свобода», які вважають, що олігархи націлилися на районну й обласну пресу.

 

Перед голосуванням було внесено поправку, що статус газет «Голос України» та «Урядовий кур'єр» буде визначено окремо, тобто роздержавленню підлягали вся державна та комунальна преса, крім газет Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

 

Закон мав набрати чинності з моменту опублікування. Передбачалося, що роздержавлення проходитиме в кілька етапів. Протягом першого року роздержавлення мало відбуватися тільки за згодою трудових колективів.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко висловив здивування позиції коаліції, яка виступила за те, щоб «у губернаторів і голів райадміністрацій були власні газети за бюджетні кошти». Пан Томенко запропонував хоча б відправити законопроект на повторне друге читання.

 

Під час обговорення деякі депутати запропонували переголосувати питання та ухвалити закон.

 

Однак внаслідок двох голосувань законопроект було відхилено і знято з розгляду.

 

Нагадаємо, що законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» було прийнято за основу 19 вересня 2013 року. Після цього 2 жовтня 2013 року Комітет з питань свободи слова та інформації підготував його до другого читання, розглянувши 61 поправку, і рекомендував Верховній Раді ухвалити закон.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6764
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
DG
3655 дн. тому
Покращення так сказать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду