На Волині райрада звільнила головреда районної газети «Колос», яку підтримував колектив

На Волині райрада звільнила головреда районної газети «Колос», яку підтримував колектив

10 Листопада 2014
4713
10 Листопада 2014
16:40

На Волині райрада звільнила головреда районної газети «Колос», яку підтримував колектив

4713
На Волині райрада звільнила головреда районної газети «Колос», яку підтримував колектив
На Волині райрада звільнила головреда районної газети «Колос», яку підтримував колектив

7 листопада Іваничівська районна рада (Волинська область) вирішила звільнити головного редактора комунальної районної газети «Колос» Валентину Петрощук (на фото) і призначити на її місце Тамару Гаврилюк, яка раніше теж працювала у виданні. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

 

Як повідомляє сайт райради, питання про призначення редактора комунального підприємства «Редакція Іваничівської районної газети "Колос"» викликало «найбільше емоцій». На розгляд депутатів пропонувалось дві кандидатури. Від трудового колективу - Валентина Петрощук та від співзасновника (райдержадміністрації) - Тамара Гаврилюк. Більшістю голосів (29 депутатів із 32 присутніх) головним редактором було призначено Тамару Гаврилюк.

 

За даними видання «Нововолинськ діловий», Валентина Петрощук нині перебуває на лікарняному. Депутати доручили керівнику райради підписати контракт з новим редактором після виходу пані Петрощук з лікарняного.

 

Співзасновниками газети «Колос» були Іваничівська районна рада, Іваничівська районна держадміністрація і трудовий колектив редакції. Проте, як повідомив Інституту масової інформації голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак, «нова влада переписала статут видання (затверджено 17 жовтня цього року) і створила комунальне підприємство «Редакція іваничівської районної газети "Колос"». Фактично районна рада прихватизувала газету».

 

На думку пана Савчака, «влада формує кишенькових журналістів, бо відтепер головний редактор не матиме власної позиції і колектив не має змоги впливати на прийняття рішень. Це можна розцінювати як наступ на свободу слова і повернення від демократичних засад у зворотній бік».

 

Раніше навесні «Волинська газета» писала, що голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, представляючи нового керівника Іваничівської райдержадміністрації Андрія Бадзюня, наголосив на необхідності проведення кадрових змін. Чи не перша зміна мала стосуватися головного редактора «Колоса». Озвучили й причину: газета не писала про Майдан.

 

Сама Валентина Петрощук вважала, що причина незадоволення - її позиція, оскільки вона як депутат райради підтримувала колишню голови райадміністрації Лідію Томашевську.

 

За даними «Волинської газети», нове керівництво району наполегливо пропонувало їй написати заяву й піти з посади. Валентина Петрощук, яка працювала в «Колосі» 40 років, із них 13 - головним редактором, писати заяву на звільнення відмовилася. Її позицію поділяв колектив, котрий у протоколі своїх зборів вказав: «Повноваження редактора районної газети «Колос» Петрощук В. П. трудовий колектив підтверджує і засуджує тиск окремих політиків на редактора та газету в цілому».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду