До 5 грудня – прийом робіт на конкурс для регіональних ЗМІ «Угода про асоціацію: шанс, виклик, можливості»

7 Листопада 2014
3625
7 Листопада 2014
17:26

До 5 грудня – прийом робіт на конкурс для регіональних ЗМІ «Угода про асоціацію: шанс, виклик, можливості»

3625
До 5 грудня – прийом робіт на конкурс для регіональних ЗМІ «Угода про асоціацію: шанс, виклик, можливості»

У рамках проекту «Синергія в дії»: регіональний діалог задля просування реформ, необхідних для впровадження Угоди про асоціацію (УА), включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ), інформування місцевих громад про переваги Угоди», який впроваджує в Україні агенцією Action Global Communications Ltd, Україна, за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні, оголошується конкурс на кращу публікацію, що розкриває проблематику імплементації Угоди про асоціацію та ЗВТ.

 

До участі в конкурсі запрошуються регіональні ЗМІ та журналісти, які працюють у місцевій пресі. Переможці будуть визначені у п'ятьох номінаціях: аналітична стаття, інтерв'ю, репортаж, теле/радіо сюжет, рубрика.

 

Взяти участь у конкурсі може будь-яка публікація у регіональних ЗМІ на тему імплементації Угоди про асоціацію та ЗВТ, її вплив на розв'язання регіональних проблем, подолання викликів, пов'язаних зі зміною конкурентного середовища, переходу на європейські стандарти та розвитку і використання нових можливостей, що відкриваються перед бізнесом в Україні.

 

Конкурс триває з 1 жовтня по 8 грудня 2014 року й завершиться церемонією вручення нагород переможцям, яка відбудеться у Посольстві Великої Британії у Києві.

 

Роботи приймаються за адресою eu.region.contest2014@gmail.com. Кінцевий термін подання матеріалів - 5 грудня.

 

До складу журі увійшли представники Посольства Великої Британії в Україні та провідні журналісти, які висвітлюють тематику євроінтеграції.

 

За перебігом конкурсу можна стежити на сторінці проекту у Facebook.

 

У рамках проекту «Синергія в дії» створено також Клуб реформ, обличчям якого та модератором дискусії став ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1» Олександр Дубинський.

 

Дана компанія - це діалог з місцевим бізнесом, владою та громадськістю задля просування реформ, необхідних для впровадження Угоди про асоціацію. Засідання Клубу відбулися 31 жовтня у Вінниці та 6 листопада в Полтаві. Також заплановані зустрічі найближчим часом в Івано-Франківську та Чернівцях.

 

«Якщо ви не відноситесь до людей, які заперечують еволюцію як таку, то маєте розуміти - ми та країна маємо рухатися вперед. Де той самий "перед" і маємо визначити під час обговорень вектору подальшого розвитку країни. Особисто я вважаю, що майбутнє України у поліпшенні рівня життя, гарантіях конституційних прав, якісній медицині та справедливому соціальному забезпеченні. Подобається це комусь чи ні, але прикладом такого розвитку для нас є саме Європа. Суто з економічної та соціальної точки зору. Не погоджуєтесь? Знаєте як найшвидше досягти мети? Хочете розуміти як її досягти? Приходьте, поговоримо»,- запрошує Олександр Дубинський.

 

 

 

Заступник посла Великобританії Мартін Дей та Олександр Дубинський

 

«У регіонах України нині розгортається активна робота, спрямована на підготовку до запровадження ЗВТ. Проте відомо, що чимало підприємств великого, середнього і малого бізнесу вже чимало зробили для запровадження європейських стандартів і готуються до конкуренції як на вимогливих ринках ЄС, так і до жорсткої конкуренції на внутрішніх ринках України. У регіонах є дуже цікавий досвід, про який, на жаль, іноді не знають навіть земляки, не кажучи вже про інші області країни, і ми хочемо, щоб якнайбільше людей довідалися про такі досягнення. Завдання полягає не тільки у тому, щоб поінформувати громаду про діяльність компаній, а й  щоб продемонструвати тим, хто коливається, хто має сумніви у своїх силах: все можливо, особливо якщо діяти разом», - вважає директор Action Global Communications Ltd Антон Теретишник.

 

«Угода про асоціацію відкриває нові можливості для малого і середнього бізнесу, - каже співголова журі, координатор інформаційної політики Посольства Великої Британії в Україні Олексій Курка. - Однак більшість підприємців - особливо в регіонах - не чула про ці можливості або вважає їх нездійсненними. З іншого боку, є підприємці, які вже активно готуються до змін, вивчають ці можливості та здійснюють кроки для підвищення конкурентоспроможності своєї справи. Тому, на нашу думку, є нагальна потреба в поширенні практичної інформації про переваги й виклики УА. Велика роль в донесенні такої інформації належить місцевим ЗМІ, які за визначенням найближче до своїх громад. Наш проект покликаний сприяти цьому».

 

Довідка:

Посольство Великої Британії в Україні фінансує проект «Синергія в дії»: регіональний діалог задля просування реформ, необхідних для впровадження Угоди про асоціацію (УА) та про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, інформування місцевих громад про переваги Угоди» задля поглиблення співпраці між бізнесом,владою, НДО та ЗМІ України й спрямування цієї синергії на ефективну імплементацію Угоди; налагодження обміну інформацією між усіма учасниками процесу та державними й незалежними експертами з питань євроінтеграції; формування практичної зацікавленості усіх учасників процесу у дієвій імплементації УА, починаючи з регіонального рівня, їхньої готовності як тиснути на владу задля здійснення реальних євроінтеграційних зусиль, так і надати їй у цьому всебічну підтримку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду