Справа Миколи Козирева продовжує жити — сьогодні Комітет обрав нового керівника

Справа Миколи Козирева продовжує жити — сьогодні Комітет обрав нового керівника

7 Квітня 2023
3559
7 Квітня 2023
22:12

Справа Миколи Козирева продовжує жити — сьогодні Комітет обрав нового керівника

Артем Соколенко
Журналіст, співзасновник pr-агенції «Красні комунікації»
3559
Беззмінному керівнику Комітету Миколі Кузьмичу Козиреву, який пішов від нас рік тому, саме сьогодні виповнилось би 85 років.
Справа Миколи Козирева продовжує жити — сьогодні Комітет обрав нового керівника
Справа Миколи Козирева продовжує жити — сьогодні Комітет обрав нового керівника

Сьогодні, 7 квітня, в конференц-залі УГСПЛ відбулися звітно-виборчі збори Громадського комітету захисту конституційних прав і свобод громадян. Головою Правління обрано Євгена Чекарьова.

Збори саме цього дня проведено не випадково. Беззмінному керівнику Комітету Миколі Кузьмичу Козиреву, який пішов від нас рік тому, саме сьогодні виповнилось би 85 років. Світла і вічна пам’ять громадянину, філософу, правозахиснику, блискучому публіцисту, людині з масштабним мисленням, вмінням передбачати і висловлювати зрозумілою мовою найскладніші речі! Комітет засновано 11 червня 1997 року.

Головними напрямками у роботі Комітету стали: розвиток місцевих громад; захист прав затриманих, до яких застосовували тортури в ізоляторах тимчасового тримання міліції (ІТТ); захист прав людей найманої праці — селян, шахтарів; боротьба за справедливі тарифи в комунальному господарстві; захист прав переселенців, учасників АТО, добробатів.

Ще на початку своєї діяльності Комітет провів перші у Луганській області Слухання про дотриманні прав громадян в регіоні, порушив проблему тортур в ІТТ області, на прикладі Новопсковського району дослідив появу нового панівного класу на селі; розпочав боротьбу за справедливий тариф на тепло… Тисячі громадян отримали конкретну безкоштовну правову допомогу, аж до подання позовів до Європейського суду з прав людини.

За рішенням суду було скасовано перевірки переселенців, учасники АТО — добробати отримали статус учасника війни. Останній рік Комітет не працював і ось відсьогодні поновив свою роботу. Новообраний голова Правління Чекарьов Євген Володимирович, 47 років, юрист, адвокат, член Комітету з 2010 року, переселенець з Алчевська.

 Євген Чекарьов

Головними напрямками подальшої роботи Комітету визначив:

  1. Продовження роботи, спрямованої на законодавче врегулювання передання права власності на комунальне майно від представників органів місцевого самоврядування безпосередньо до громади.
  2. Захист прав ВПО.
  3. Цифровізація юридичних послуг — створення ботів, які допомагають складати документи юридичного характеру, з метою покращення доступу пересічних громадян до правосуддя.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду