Треш і зрада у фейсбуку

27 Липня 2020
1371
27 Липня 2020
10:52

Треш і зрада у фейсбуку

1371
Треш і зрада у фейсбуку

Часом SMM-ники просувають контент через різні групи. Контент у цих групах – це здебільшого сміттярки. 90% наповнення груп типу «Я – українець» і т. д. – це просто лютий треш, біля якого «Знай.юа» – це взірець стандартів, прости господи.

Не так давно я підписалася на більше десятка груп, щоб щоразу не шукати. Тепер страшно заглядати в стрічку. Чесно, це просто така токсично-агресивна-маніпулятивна суміш, від якої мізки просто витікають через очі.

Тепер моя стрічка сповнена жахливою ненавистю до чинної влади. Ну ок, критикувати є за що. Але там немає конструктиву, тупо зрада та розпалювання ненависті. Це така суміш маразму, у якій наша з вами медіаграмотність просто тоне в купі лайна. Що би я не постила, воно набирає порівняно менше, ніж зрада про Зеленського. Половину цього всього розганяють боти, достатньо глянути в коментарі.

А я повторюся, більшість моїх підписок – це нормальні видання, сторінки ГО, медіаграмотність, щось там по маркетингу, історії (фахові) і т д.

І тільки 14 групок отакого трешу. Але з-поміж нього я тепер не бачу постів нормальних людей, тобто вони в стрічці є, але помітити дуже важко. Все це тепер просто шум-шум-шум-зрада-шум-шум-вбити-шум-шум-стратити-посадити-шум.

Це страшно, бо таким чином, просто масованими атаками можна заглушити все нормальне, що є в ФБ, і воно глушиться.

Що цікаво, в цих групах я взагалі не бачу лінків на нормальні видання, та навіть таких, які можна ними назвати. А можливо треба було би цим зайнятися? Це витратно по часу, треба інколи домовлятися з модераторами. Але здебільшого вони не проти.

Джерело: фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1371
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду