Як мала би виглядати пост-комунікація спецоперації «Вбивство Бабченка»

4 Червня 2018
3298
4 Червня 2018
13:10

Як мала би виглядати пост-комунікація спецоперації «Вбивство Бабченка»

Данило Мокрик
Журналіст «BIHUS.Info», телеведучій
3298
Як мала би виглядати пост-комунікація спецоперації «Вбивство Бабченка»

Для нєпанімающіх - востаннє. Вот шоб мені провалитись.

«Ми розуміємо, що ви провели непросту добу. Ви працювали, не спали, переживали, плакали, боялись, намагалися з'ясувати, що відбувається, з перших хвилин почали шукати інформацію, яка допомогла б викрити злочинців.

Так, ми свідомо ввели вас в оману. Ми сприяли тому, що ви поширювали неправдиву інформацію, що ви апелювали до міжнародної спільноти. От навіть пан Клімкін на засіданні РадБезу ООН, на найвищому дипломатичному рівні, став рупором неправдивої інформації.

Ми розуміємо вас. І ми приносимо наші вибачення вам за ту непросту добу, яку ви пережили. За ту незручність, яку ви, можливо, відчуватимете після цього брифінгу.

Це був винятковий захід. Але так потрібно було - і для збереження одного людського життя, і для безпеки цілої країни. Нам потрібно було ввести ворога в оману. Розповсюджуючи надану нами недостовірну інформацію, реагуючи на неї, коментуючи її, ви допомогли нам це зробити. Ви створили ситуацію, ідентичну до натуральної. Ворог повірив.

По-своєму, це була співпраця усього українського суспільства заради нашої з вами спільної безпеки. Можливо, вас це вражає і виникає відчуття, що вас "використали втемну". Але подивіться на це з іншого боку: ви допомогли в порятунку життя однієї людини, і, можливо, іще десятків, ба навіть сотень.

Незабаром ви побачите, навіщо була саме така спецоперація, саме інсценізація смерті. Ви побачите, що ми зібрали доказову базу, якої не могло бути, якби ми просто затримали посередника, громадянина Г., ще до скоєння замаху.

Сподіваємося, що в результаті ця спецоперація лише посилить вашу довіру до українських спецслужб, і ви почуватиметеся безпечніше. Ну і переконаєтеся, що все - не так погано у нас з роботою правоохоронців, як про це за останні 20 годин багато хто встиг сказати *посмішка*».

Ось так виглядала би пост-комунікація здорової людини.

Натомість ми отримали хамство Луценка і списочок зрадофілів від Сарган.

Way to go.

Джерело: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду