Як ведеться гібридна війна

18 Вересня 2017
1748
18 Вересня 2017
11:17

Як ведеться гібридна війна

1748
Як ведеться гібридна війна

Це майже детективна історія. Про те, якими методами ведеться гібридна війна...

Туреччина. Готель. ТБ. 4 російські пропагандони у вигляді Россия24, ОРТ, РТР, ну і RussiaToday ледь не всіма мовами світу. 

Шукаю українське. Нарешті знаходжу - «Україна24». Цікаво все таки, як ми виглядаємо на фоні суцільної російської пропаганди... 

Так. Виявляється «Украіна24» майже цілодобово показує один формат - "Секреты женского счастья". Така собі студія в стилі 80-х років, де жіночки на фоні пластикових фруктів у вазі, оце от розмірковують про "список из 140 требований к настоящему мужчине" і подібну пургу. Цей прекрасний формат періодично змінює ще лише одна не менше дебільна програма про молекулярну кухню, де перестарілий хімік заморожує в трубочках апельсиновий сік і викладає його на тарілку за допомогою шприца у вигляді спагеті.... 

Ні, це не жарт. Реальність від «Украіна24». І після перегляду кількох хвилин такого телеканалу українці видаються якимись аборигенами якихось ще не відкритих островів, явно розумово відсталими....

Повертаюся додому. Починаю з'ясовувати, хто ж готує такий от продукт від імені України на закордон. Виявляється, все просто - це російський канал. Який називається «Украіна24» на фоні жовто-блакитного прапору. І який поширюють в готельних мережа- інших країн.

Сьогодні пишу запити до МЗС та посольств що було зроблено, аби не дозволити росіянам використовувати бренд Україна і як взагалі справа з поширенням в кабельних мережах інших країн реально українського ТБ. 

Певна, що вже зранку в Раді буде багато голосних слів про любов до України. Але ці слова не замінять тисячі реальних маленьких часто марудних кроків, які просто треба робити, аби Україну дещо інакше сприймали в світі. Україну, проти якої в гібридний війні, окрім реальної зброї та пропаганди, боряться навіть "Секретами женского счастья".

PS. На фото як виглядає «Украіна24» в телевізорі та їхній сайт, діючий.

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1748
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
2382 дн. тому
Хочу запитати пані Сюмар про те, що вона особисто, комітет зі свободи слова Верховної ради, натовп чинуш з Національної ради, УДЦР, НКРЗ, Держкомспецзв'язку, Держкомтелерадіо (всіх нероб перелічив ?) зробили для виправлення ситуації. ? Я маю на увазі реальних справ. Не окозамилюваних інфограм, красивих малюнків, брехливої статистики, не піару в фейсбук і не безлічі селфі з "втомленими " та щасливими обличчями ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду