Що я думаю про скасування концерту SunSay

7 Березня 2016
1068
7 Березня 2016
16:10

Що я думаю про скасування концерту SunSay

1068
Якщо ти вирішив бути голубкою миру, будь готовий, що твій концерт пікетуватимуть люди, яких ображає така позиція
Що я думаю про скасування концерту SunSay

Що я думаю про скасування концерту SunSay під тиском активістів.

Позиція людей, які не визнають російську агресію, вважають, що війна – це «політика», яка їх не стосується і відволікає їх від високих речей, і пропонують обійнятися, простити і помиритися, після чого Донбас і Крим самі приростуть, мені огидна. Якщо людина говорить це щиро, а не бреше з метою отримання політичних дивідендів, я сприймаю це спокійніше, хоча все одно подібні погляди мені неприємні і я зовсім не збираюся вмирати за чиєсь право їх висловлювати.

Поза тим, я наполягаю, що будь-які погляди та переконання – не дії і не підбурювання до незаконних дій, наголошую, а саме погляди, – не можуть бути приводом для репресій. Людину не можна переслідувати за те, що вона не любить Україну, не вірить у Бога чи вважає, що місце жінки на кухні.

Але відкрита демонстрація неприйняття чиїхось поглядів та переконань не є в моєму розумінні репресіями. Навпаки, це здорове явище, коли активна частина суспільства приходить до того, хто чинить, на їхню думку, аморально, і каже «ми цього не схвалюємо». Головне, щоб без насильства.

Такі вияви неприйняття та суспільного осуду, природно, завдають носієві засуджуваних переконань моральної травми. Наприклад, виступи зоозахисників проти хутра, думаю, дуже дошкуляють виробникам і власникам шуб і шапок.

Одним словом: якщо ти вирішив бути голубкою миру, що літає дзьобати російські-кримські-деенерівські зернятка і стверджує, що це нормально, бо ми братні народи і нас ніхто не посварить, будь готовий, що твій концерт пікетуватимуть люди, яких ображає така позиція. В цьому немає нічого страшного і зовсім не обов’язково з переляку скасовувати концерт. Маєш сміливість мати переконання, то май сміливість їх відстоювати.

Источник: https://www.facebook.com/otardovzhenko/posts/10153813967585873

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду