Тетяна Чорновіл проникла до «Межигір’я». Її затримала охорона і передає до міліції (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

24 Серпня 2012
15626
24 Серпня 2012
18:54

Тетяна Чорновіл проникла до «Межигір’я». Її затримала охорона і передає до міліції (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

15626
Тетяна Чорновіл проникла до «Межигір’я». Її затримала охорона і передає до міліції (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

24 серпня журналіст і кандидат у народні депутати Тетяна Чорновіл проникла всередину садиби президента України Віктора Януковича «Межигір'я», після чого зник зв'язок з нею. Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив журналіст Осман Пашаєв.

 

За словами пана Пашаєва, Тетяна Чорновіл попросила його в разі обірвання зв'язку попередити колег-журналістів.

 

О 12:55 пані Чорновіл попередила пана Пашаєва про намір проникнути до президента. Головний меседж: «парканами не відгородишся, якщо проникне один - проникнуть і сто тисяч», пише пан Пашаєв.

 

О 14:00 журналістка повідомила, що без перешкод потрапила всередину. А о 15:50 - що зафільмувала «гніздо з дебаркадером».

 

О 16:54 зв'язок із Тетяною Чорновіл обірвався.

 

Осман Пашаєв повідомив «Детектор медіа», що близько 18:40 Тетяна Чорновіл вийшла на зв'язок і повідомила, що її затримала охорона «Межигір'я», яка передає її до Вишгородського райвідділку міліції.

 

За даними пана Пашаєва, Тетяні Чорновіл вдалося зберегти відзняті фото, які вона встигла комусь переправити.

 

«Детектор медіа» зателефонувала Тетяні Чорновіл о 18:40 - виклик пішов, але його одразу скинули. Після цього виклик ішов, але слухавку не брали.

 

Станом на 19:30 «Детектор медіа» вдалося зв'язатися з Тетяною Чорновіл. За її словами, її ще «не до кінця відпустили», але вона сподівається, що сьогодні відпустять. Після цього в міліції буде три дні на порушення кримінальної справи. «За якою статтею - не знаю. Це може бути і вторгнення в приватну власність, і проникнення в режимний об'єкт, і опір правоохоронним органам. У мене забирали телефон з відео, і, звичайно, я чинила опір», - розповіла пані Чорновіл.

 

Відео їй зберегти не вдалося: охоронці вилучили телефон і видалили відзняті матеріали. Але кілька фотографій журналістка перед тим встигла переслати через інтернет.

 

Наразі Тетяна Чорновіл перебуває за межами «Межигір'я» разом з представниками міліції та журналістами, які приїхали її підтримати. «Ми з міліцією проводили слідчі дії. Я показувала, як я перелізала через паркан», - повідомила журналістка.

 

Своє проникнення до «Межигір'я» Тетяна Чорновіл пояснює бажанням на власному прикладі показати, що як проникне одна людина - то проникнуть і сотні тисяч людей, які протестують проти ворога: «Після того, як Янукович підписав мовний закон, я зрозуміла, що країною керує ворог, проти якого треба піднімати протест». 

 

1 серпня Тетяну Чорновіл затримувала міліція за напис на дорозі біля «Межигір'я»: «Янукович, мова - твій вирок. Не підписуй!». Журналістці висунули звинувачення в хуліганстві, але Вишгородський районний суд її виправдав.

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео 5-го каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15626
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Янат Лівонроч
4262 дн. тому
Зачем пиарить больного человека? Обрадовало, что она бывший журналист. Пусть идет в политику. Там таким можно. После Ющенка уже не страшно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду