detector.media
24.08.2012 18:54
Тетяна Чорновіл проникла до «Межигір’я». Її затримала охорона і передає до міліції (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

24 серпня журналіст і кандидат у народні депутати Тетяна Чорновіл проникла всередину садиби президента України Віктора Януковича «Межигір'я», після чого зник зв'язок з нею. Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив журналіст Осман Пашаєв.

 

За словами пана Пашаєва, Тетяна Чорновіл попросила його в разі обірвання зв'язку попередити колег-журналістів.

 

О 12:55 пані Чорновіл попередила пана Пашаєва про намір проникнути до президента. Головний меседж: «парканами не відгородишся, якщо проникне один - проникнуть і сто тисяч», пише пан Пашаєв.

 

О 14:00 журналістка повідомила, що без перешкод потрапила всередину. А о 15:50 - що зафільмувала «гніздо з дебаркадером».

 

О 16:54 зв'язок із Тетяною Чорновіл обірвався.

 

Осман Пашаєв повідомив «Детектор медіа», що близько 18:40 Тетяна Чорновіл вийшла на зв'язок і повідомила, що її затримала охорона «Межигір'я», яка передає її до Вишгородського райвідділку міліції.

 

За даними пана Пашаєва, Тетяні Чорновіл вдалося зберегти відзняті фото, які вона встигла комусь переправити.

 

«Детектор медіа» зателефонувала Тетяні Чорновіл о 18:40 - виклик пішов, але його одразу скинули. Після цього виклик ішов, але слухавку не брали.

 

Станом на 19:30 «Детектор медіа» вдалося зв'язатися з Тетяною Чорновіл. За її словами, її ще «не до кінця відпустили», але вона сподівається, що сьогодні відпустять. Після цього в міліції буде три дні на порушення кримінальної справи. «За якою статтею - не знаю. Це може бути і вторгнення в приватну власність, і проникнення в режимний об'єкт, і опір правоохоронним органам. У мене забирали телефон з відео, і, звичайно, я чинила опір», - розповіла пані Чорновіл.

 

Відео їй зберегти не вдалося: охоронці вилучили телефон і видалили відзняті матеріали. Але кілька фотографій журналістка перед тим встигла переслати через інтернет.

 

Наразі Тетяна Чорновіл перебуває за межами «Межигір'я» разом з представниками міліції та журналістами, які приїхали її підтримати. «Ми з міліцією проводили слідчі дії. Я показувала, як я перелізала через паркан», - повідомила журналістка.

 

Своє проникнення до «Межигір'я» Тетяна Чорновіл пояснює бажанням на власному прикладі показати, що як проникне одна людина - то проникнуть і сотні тисяч людей, які протестують проти ворога: «Після того, як Янукович підписав мовний закон, я зрозуміла, що країною керує ворог, проти якого треба піднімати протест». 

 

1 серпня Тетяну Чорновіл затримувала міліція за напис на дорозі біля «Межигір'я»: «Янукович, мова - твій вирок. Не підписуй!». Журналістці висунули звинувачення в хуліганстві, але Вишгородський районний суд її виправдав.

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео 5-го каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY