До Євро-2012 «Україна» готує ток-шоу та соціальну документалістику

2 Грудня 2011
10927
2 Грудня 2011
16:04

До Євро-2012 «Україна» готує ток-шоу та соціальну документалістику

10927
Вестиме ток-шоу Денисов і зірка футболу з Росії чи України
До Євро-2012 «Україна» готує ток-шоу та соціальну документалістику

На телеканалі «Україна» вийде футбольне пост-шоу до Євро-2012, а канал «Футбол» виділить по 6 годин мовлення щодня на висвітлення чемпіонату. Про це «Детектор медіа» розповів директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов.

 

Новий футбольний проект вийде у форматі ток-шоу, він починатиметься перед трансляцією матчу й продовжуватиметься після нього. Попередній хронометраж - півтори години.

 

«Воно має не знизити інтерес аудиторії після матчу. Можливо, там будуть якісь розваги, - сказав він. - Мультиаудиторія телеканалу "Україна" передбачає, що воно буде цікавим і професіоналам, і людям, які взагалі нічого не розуміють у футболі, але все одно подивляться». Вестиме його Олександр Денисов і зараз він шукає співведучого, ймовірно, це буде зірка футболу з Росії чи України.

 

Окрім цього телеканал «Україна», за його словами, готує низку соціальних проектів присвячених Євро-2012. Цим напрямком займається Ігор Золотаревський.

 

А от розважального спортивного реаліті-шоу канал поки що не планує. За словами Олександра Денисова, на ринку присутні багато подібних форматів, однак «в Україні таке шоу ніхто не може зробити»: «Це як в італійських футбольних шоу, там і жінки постійно сміються, і це цікаво. А в нас треба вміти це зробити. Знімати футбольне реаліті - це досить специфічний процес. Зняти, протягнути інтригу - дуже складно. Для спеціалізованого каналу це дуже дорого, а для національного за ціною ніби нічого, але великі ризики щодо того, чи будуть його дивитись. І я навіть не знаю, в якому слоті воно могло би спрацювати».

 

Також пан Денисов зазначив, що на час проведення Євро-2012 «Футбол» не показуватиме ні української, ні англійської ліги, а лише проекти про чемпіонат та самі матчі.

 

«Я не можу конкретизувати назви всіх програм в ефірі телеканалу "Футбол". Але ефір, певно, починатиметься з повтору ток-шоу "України" зранку, далі буде студія, випуски новин, і ми на цю вісь будемо насаджувати всі прямі ефіри матчів. Ці 6 годин ітимуть упродовж дня. Також вони будуть доповнюватися самими матчами - і прямими трансляціями, і повторами», - сказав він.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», «Україна» показуватиме у прямому ефірі матчі «Євро 2012» о 21:45, в тому числі й матчі за участю збірної України в груповому турнірі. Перший національний транслюватиме лінійку о 19:00. А «Футбол» покаже всі матчі у кабелі та на супутнику. Причому, ТРК «Україна» заплатила понад 60% коштів за показ Євро-2012.

 

Нагадаємо, восени 2011 року ТРК «Україна» придбала у Національної телекомпанії субліцензію на показ Євро-2012 для телеканалів «Україна» та «Футбол». А НТКУ ще у вересні 2009 року підписала з УЄФА ексклюзивну угоду про надання прав на трансляцію Євро-2012 в Україні

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10927
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду