Андрій Деркач іде з інформагентства «Умма»

8 Серпня 2011
11103
8 Серпня 2011
15:39

Андрій Деркач іде з інформагентства «Умма»

11103
Андрій Деркач іде з інформагентства «Умма»

Андрій Деркач залишає ісламське інформаційне агентство «Умма». Як він повідомив «Детектор медіа», причиною такого рішення є пропозиція засновників стати «підпільним головним редактором».

 

«У середині липня директор компанії-засновника (ТОВ «Мир» - ТК) Лариса Абрамович  передала мені через куратора проекту (керівника одного з найбільших українських інформагентств, який просив не розголошувати його ім\'я - ТК), що я більше не є головним редактором. Але якщо я  захочу - крадькома, неофіційно - виконувати свої обов\'язки, то проти цього ніхто не заперечує. Це навіть був би для засновників бажаний варіант», - сказав він.

 

За словами пана Деркача, цьому рішенню передувало невдоволення його роботою з боку Лариси Абрамович: «Я хочу зазначити, що вона є далекою від медійного бізнесу і вперше фінансувала подібний проект. Але на прохання сформувати претензії вона не змогла надати відповідь».

 

Також Андрій Деркач зазначив, що він був автором концепції видання і фактично створив команду, яка у ньому працює. «Ще з самого початку існування агенції я написав концепцію, вона була схвалена. Ця концепція передбачала, що висвітлення релігійних питань бере на себе Духовне управління мусульман України. Тому певні рубрики могли бути заповнені лише за допомогою таких людей. І говорити з ними мала пані Абрамович, але вона не змогла цього зробити. Я зрозумів, що «Умма» у тому вигляді, у якому задумувалась, не може існувати», - зазначив він.

 

Тепер Андрій Деркач продовжить працювати заступником головного редактора та редактором відділу «Політика» у виданні «Экономические известия».

 

У коментарях ТК Лариса Абрамович зазначила, що звільнення пана Деркача пов\'язано із закінченням контракту. І на сьогодні вже є нова людина, яка очолить компанію. Хто саме це буде, пані Абрамович поки що не розголошує.

 

Також вона заперечила інформацію про те, що Андрію Деркачу пропонувалось продовжувати очолювати видання неофіційно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11103
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4653 дн. тому
Це все тому, що "для мусульман демократія не є абсолютною цінністю"... :)
преображенський
4653 дн. тому
прикольне прізвище у директора мусульманського видання - АБРАМОВИЧ...
osdjfgaspjg
4654 дн. тому
Да кому он вообще интересен? Просто поражаюсь, во-первых, как можно было его брать в известия изначально, а потом еще и заместителем главного редактора. Совсем плохо там что ли с людьми?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду