Сергій Лещенко: Дарко Чепак, проведіть тренінг серед охорони Януковича

19 Квітня 2011
46627
19 Квітня 2011
21:48

Сергій Лещенко: Дарко Чепак, проведіть тренінг серед охорони Януковича

46627
Сергій Лещенко: Дарко Чепак, проведіть тренінг серед охорони Януковича

Сьогодні, 19 квітня, знову повторилося те, що мало місце рівно тиждень тому – охоронець Януковича перешкоджав «Українській правді» знімати їхнього недоторканного лідера.

 

Сталося це біля будинку прийомів Кабінету міністрів, куди Янукович прибув попрощатися зі своїм однопартійцем-депутатом Миколою Лісіним, який в неділю загинув у автокатастрофі за кермом свого «Ламборгіні».

 

Охоронець Януковича тупо закрив об'єктив своєю долонею.

 

 

Насправді ці недалекоглядні дії нічого, окрім шкоди, Януковичу не приносять.

Тому що охоронець добре знав, що я журналіст, і жодної загрози Януковичу не створю. Він стояв у шести метрах, і навіть крикнути йому я не міг.

 

Але, завадивши зйомці, охоронець зробив добру річ – він лише зайвий раз привернув увагу до того, як нинішня влада ставиться до преси.

Цей охоронець є не просто абстрактним співробітником Управління державної охорони – він належить до так званої «служби безпеки президента». Це – «лічник» Януковича, тобто він – еліта президентської охорони.

 

Ось його фото.


 

 

 

 

 

Тиждень тому стався схожий інцидент.

 

Тоді речнику Януковича Дарці Чепак довелося вибачатися і пояснювати, що почалося розслідування щодо того охоронця, який ледь не розбив камеру журналісту «Української правди».

 

Дарко, що ви скажете цього разу?

Чи вважаєте ви дії цього охоронця адекватними?

Чи здивуєтеся ви, коли наступний рейтинг «Репортерів без кордонів» опустить Януковича ще нижче.

Чи розумієте ви, що кожен такий випадок без реагування лише закручує спіраль прецедентів, які й далі будуть повторюватися?

Тож чи буде цього охоронця покарано за шкоду, яку він наносить репутації держави?

Чи, навпаки, до Дня незалежності цей охоронець отримає зірки на погони – за проявлену відвагу в нейтралізації журналіста?

 

Сергій Лещенко, для блога «Української правди»

Фото та відео - http://blogs.pravda.com.ua


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
46627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду