Ющенко звернувся до правоохоронців щодо використання ОДТРК одним з кандидатів

14 Грудня 2009
11102
14 Грудня 2009
19:44

Ющенко звернувся до правоохоронців щодо використання ОДТРК одним з кандидатів

11102
Ющенко звернувся до правоохоронців щодо використання ОДТРК одним з кандидатів

Президент України Віктор Ющенко доручив правоохоронним органам перевірити інформацію щодо використання ресурсу обласних державних телерадіокомпаній в інтересах одного з кандидатів у Президенти, зокрема Київської державної регіональної телерадіокомпанії. Про це повідомляє proUA з посиланням на прес-службу глави держави.

 

За інформацією прес-служби президента, штаб одного з кандидатів у президенти України продовжує роботу з підпорядкування обласних державних телерадіокомпаній. Так, на базі КДРТРК створюється окрема юридична структура, яка орендуватиме приміщення й апаратуру та співпрацюватиме з іншими ОДТРК на підставі укладених угод. Ця структура має орендувати ефірний час ОДТРК для розміщення у прайм-тайм матеріалів в інтересах цього кандидата. Безпосереднім виконавцем визначено одного з посадовців Державного комітету телебачення та радіомовлення, який організовує та контролює процес створення структури.

 

Тим часом сьогодні, 14 грудня, на нараді з генеральними директорами ОДТРК та членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віктор Ющенко закликав ОДТРК бути поза політикою. «Яка ваша місія? Грати в політику? Ваша мета - дати інформацію... Ви цікаві тільки в одному випадку - коли ви аполітичні. Якщо ви приймаєте один із кольорів партії - ви знімаєте мантію журналіста», - сказав він.

 

Як повідомляє прес-служба глави держави, за результатами наради президент доручив створити ініціативну групу щодо розвитку національного інформаційного простору і закликав керівників ОДТРК зосередитися на законодавчих ініціативах та пошуку шляхів технічного переоснащення телерадіокомпаній. У нараді також брали участь глава Секретаріату Віра Ульянченко та секретар РНБОУ Раїса Богатирьова.

 

Нагадуємо, що Держкомтелерадіо вирішило створювати єдину телевізійну мережу Канал територіальних громад на базі ОДТРК і супутникового каналу «Терра ТБ». Передбачалося, що з 25 жовтня фактично на всіх частотах ОДТРК протягом 14-15 годин ретранслюватимуть сигнал телеканалу «Терра ТБ». Згодом у Держкомтелерадіо спростували причетність «Терри ТБ» до проекту і заявили, що базовим каналом для об'єднання ОДТРК стане КДРТРК.

 

Два місяці тому на Нараді з питань захисту свободи слова та розвитку теле- і радіопростору президент розкритикував ідею Каналу територіальних громад. Він назвав цей проект Держкомтелерадіо «замахом на свободу слова». Також Віктор Ющенко попросив Генпрокурора моніторити ситуацію довкола створення КТГ. Водночас голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко відкинув звинувачення президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11102
Читайте також
15.10.2009 11:29
Світлана Остапа
23 320
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леся
5246 дн. тому
На Кіровоградській ОДТРК теж саме робиться. орендують і працюють на користь одного, вірніше, однієї з кандидаток...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду