Президент попросив генпрокурора перевірити «Канал територіальних громад»

5 Жовтня 2009
18817
5 Жовтня 2009
15:16

Президент попросив генпрокурора перевірити «Канал територіальних громад»

18817
Президент попросив генпрокурора перевірити «Канал територіальних громад»

Президент Віктор Ющенко звернувся до Генерального прокурора України з проханням забезпечити ретельний моніторинг ситуації навколо проекту «Каналу територіальних громад» і не допустити порушення законодавства та прав і свобод громадян. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

 

Віктор Ющенко занепокоєний спробами штучно централізувати частотний ресурс і ефірний час обласних державних телерадіокомпаній, оскільки це може призвести до монополізації інформаційного простору і створення непередбаченого законом суб'єкта агітації.

 

«Глава держави заявляє, що є вельми сумнівною необхідність примусового передавання ефірного часу регіональних каналів, тим більше під координацію комерційного супутникового телеканалу», - сказала пані Ванникова.

 

За словами Ірини Ванникової, якщо йдеться про обмін матеріалами між регіональними каналами і використання ними кращих продуктів одне одного - то канали і так користуються цим механізмом співпраці. Для того, щоб просто підтримати цей механізм, зовсім непотрібно створювати централізований ресурс і диктувати каналам, що саме транслювати.

 

«Натомість обласні державні телерадіокомпанії примушують брати до ефіру програми, вироблені невідомою до цього компанією, наближеною до керівництва уряду та БЮТ. При цьому вже ставляться політичні завдання - забезпечити роботу такої системи з кінця жовтня», - підкреслила прес-секретар Президента.

 

Президент пов'язує ініціативи прем'єр-міністра в інформаційній сфері з її заявами про диктатуру та порівнює їх з «темниками» часів Кучми-Медведчука. Віктор Ющенко заявляє, що зробить усе, щоб ці наміри залишилися намірами.

 

«Глава держави попереджає керівництво Держкомтелерадіо про неприпустимість перетворення державного органу на частину пропагандистської машини окремої політичної сили за бюджетні кошти», - наголосила Ірина Ванникова.

 

Перший заступник - виконувач обовязків голови Держтелерадіо Олег Наливайко пообіцяв прокоментувати закиди Президента 6 жовтня під час чату на ТК.

 

Нагадаємо, що першою про проект «Каналу територіальних громад» на базі ОДТРК і супутникового каналу «Терра ТБ» повідомила «Детектор медіа». Передбачалося, що з 25 жовтня фактично на всіх частотах ОДТРК протягом 14-15 годин ретранслюватимуть сигнал телеканалу «Терра ТБ». Згодом у Держкомтелерадіо спростували причетність «Терри ТБ» до проекту і заявили, що базовим каналом для об'єднання ОДТРК стане Київська державна регіональна телерадіокомпанія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду