Занадто бідна, щоб купувати дешеві речі?

18 Серпня 2008
31958
18 Серпня 2008
15:09

Занадто бідна, щоб купувати дешеві речі?

31958
НТКУ заплатила компанії Крупієвського за трансляцію 1020-річчя хрещення Русі 6 млн. Докаленко впевнений: можна було обійтись власними силами.
Занадто бідна, щоб купувати дешеві речі?
Протягом трьох днів, з 25 до 27 липня, Перший національний транслював урочистості з нагоди відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі. Ось перелік прямих трансляцій, опублікований на сайті каналу: 
 
25 липня, п`ятниця
10.00 – 11.00 – Урочиста церемонія зустрічі в Україні Вселенського Патріарха Варфоломія І (аеропорт «Бориспіль»).
18.00 – 19.00 – Вечірня служба в Софійському соборі з нагоди відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі за участю Президента України Віктора Ющенка та Вселенського Патріарха Варфоломія І.
 
26 липня, субота
11.00 – 13.15  – Урочисті заходи на Софійському майдані з нагоди відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі.
13.30 – 14.00 – Панахида за померлими з голоду 1932-1933 рр. за участю Президента України Віктора Ющенка. Панахиду здійснюють Вселенський патріарх Варфоломій І, представники православних церков світу.
 
27 липня, неділя
8.30 – 11.00 – Святкова літургія біля пам'ятника Св. Володимиру з нагоди відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі за участю Президента України Віктора Ющенка. Літургію здійснюють Вселенський Патріарх Варфоломій І, ієрархи і представники православних церков світу.
 
Незабаром після цієї знаменної події до редакції «ТК» надійшло відразу декілька звернень із проханням розібратись із тим, на яких засадах проводилось висвітлення урочистостей.
 
Як стало відомо «Детектор медіа», технічним забезпеченням прямої трансляції на Першому національному займалась не Національна телекомпанія України, а приватна компанія «Фільм Плюс Продакшн». Власником та генпродюсером цієї компанії є Михайло Крупієвський, відомий режисер-постановник, чоловік прес-секретаря Президента України Ірини Ванникової. За цю роботу «Фільм Плюс Продакшн» отримала від НТКУ 6 мільйонів гривень.
 
Чому ж «бідна, як церковна миша» (вислів одного з віце-президентів НТКУ) державна компанія не взялась забезпечувати трансляцію своїми силами, а звернулась до приватної структури?
 
«Це пов’язано з тим, що для повноцінного і якісного висвітлення цієї події були потрібні надпотужні 24-камерні пересувні супутникові телестанції, - пояснює віце-президент НТКУ Михайло Кобля. – Таких станцій в Україні немає, і приватна компанія, яка забезпечувала трансляцію, замовила їх у Польщі. Чесно кажучи, з нашою не надто рухливою системою бюджетного фінансування Національна телекомпанія навряд чи могла б замовити у польського підприємства та доставку цих телестанцій в Україну. Комерційна структура зробила це краще, бо вона більше підготовлена в цьому плані».
 
«На НТКУ все є для того, щоб поставити 24 камери, - стверджує колишній президент Національної телекомпанії Віталій Докаленко. – Треба просто трохи попрацювати і виставити не одну, а дві чи три машини. Супутникові станції у компанії є». За словами пана Докаленка, за тих часів, коли він очолював НТКУ, компанія проводила подібні трансляції власними силами, «тому що це простіше і коштує на порядок дешевше». Потрібні лише технічні спеціалісти та продюсери, які можуть забезпечити проведення таких робіт.
 
«Пропозиції від сторонніх компаній були, але ми відмовляли, бо могли забезпечувати трансляції власними силами», - додав він.
 
За словами Михайла Коблі, НТКУ просто не могла ризикувати, намагаючись організувати трансляцію самотужки: «Подія була державного рівня, її не можна було зірвати». Масштабами заходу він пояснив і те, що не було проведено тендер із виконання цих робіт: «Коли подія загальнодержавного масштабу, законодавство передбачає моменти, коли дозволяється не проводити тендер».
 
Головним критерієм є те, що на виході отримав глядач, вважає колишній віце-президент НТКУ, а нині народний депутат України Андрій Шевченко. «Я як глядач скажу, що картинка була досить пристойна. І якщо для цієї картинки НТКУ було треба залучати сторонні ресурси, то це було виправдано», - каже він. Бютівець називає Михайла Крупієвського «однозначно професіоналом»: «це людина з репутацією кваліфікованого режисера трансляції, і цей вибір, на мою думку, виправданий».
 
Генеральний продюсер «Фільм Плюс Продакшн» Михайло Крупієвський розповів, що співпраця була «обопільним бажанням» НТКУ та його компанії. «Наша компанія – найбільша компанія із виробництва телетрансляцій. У принципі, цим не займається ніхто, жодна телерадіомовна структура не має такого досвіду. І не має ресурсів, бо це не їх спеціалізація. Ми займаємось не кіно, а саме телетрансляціями, і вже достатньо довго – близько 15 років», - стверджує пан Крупієвський. За його словами, він забезпечував телетрансляції інавгурації Президента Віктора Ющенка, «Євробачення» у Києві, концерту Елтона Джона на Новому каналі тощо.
 
За версією пана Крупієвського, головне, чого бракувало НТКУ – не обладнання, а фахівців: «Справа не в обладнанні, а в механізмі, продюсуванні, організації, логістиці. Головне – це логістика проведення таких заходів. Обладнання є в усьому світі, його можна орендувати. Важливо розуміти, що треба робити, які завдання ставляться і як їх виконати». На запитання про вартість трансляції Михайло Крупієвський відповів: «Це коштувало рівно стільки, аби мені вистачило це все виробити, сплатити податки, гонорари, заплатити за техніку».
 
Перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський запевнив «Детектор медіа», що питання співпраці НТКУ із стороннім продакшном перебувають у компетенції керівництва компанії, і комітет не брав участі у їх вирішенні. «НТКУ може співпрацювати з будь-якою компанією, адже це самостійна серйозна структура», - запевнив він. Тим часом, за наявною в «ТК» інформацією, саме пан Мураховський поставив підпис під документом, яким було схвалено трансакцію.
 
«Ми виконали прохання НТКУ щодо фінансування, виготовлення та трансляції цих телерадіопрограм у рамках їхнього ефіру. Комітет взагалі намагається не втручатись у редакційну та внутрішню політику наших телерадіоорганізацій. Їх регулярно перевіряють контрольно-ревізійні органи, рахункова палата, і я не думаю, що там були якісь порушення», - сказав Анатолій Мураховський, відмовившись коментувати питання доцільності виділення 6 мільйонів та організацію трансляції.
 
Андрій Шевченко припускає, що для трансляції в такій якості потрібна була додаткова техніка. Проте нагадує, що в НТКУ є «дуже якісно укомплектована ПТС, яку робила команда Тараса Стецьківа під «Євробачення», багато техніки, камер». Претензії ж, на думку пана Шевченка, можуть бути до непрозорості принципів залучення сторонніх виробників. «Історично на НТКУ існує практика непрозорих тендерів та конкурсів, непрозорого залучення зовнішніх виробників, - каже він. – І поки система не зміниться, завжди залишатиметься підозра, що гроші використані неправильно і, можливо, з користю для когось. Тому НТКУ сама зацікавлена пояснити, чому вони зробили такий вибір, і чому на цю трансляцію використана така грандіозна сума».
 
«Кожна така історія – черговий аргумент на користь створення суспільного мовлення замість державного, - каже Андрій Шевченко. – Суспільне мовлення передбачає щорічний фінансовий звіт та незалежний фінансовий аудит, тобто наприкінці кожного бюджетного року керівник компанії повинен показати, на що витрачені бюджетні гроші».
 
Непокоїть депутата й те, що Національна телекомпанія під час подібних прямих трансляцій безкоштовно надає доступ до свого сигналу іншим телеканалам (зокрема, окремі урочистості у рамках святкування 1020-річчя хрещення Русі транслювали «1+1», 5 канал і ТОНІС) . «Насправді це дуже дорогий, якісний та виграшний продукт, на якому Перший національний міг би робити свій рейтинг. Але в Україні склалась дуже нездорова традиція, коли влада змушує Перший канал безкоштовно давати картинку комерційним мовникам», - каже Андрій Шевченко. Зокрема, за його словами, у 2005 році на вимогу Секретаріату Президента трансляція параду на честь Дня Перемоги і святкування Дня Незалежності безкоштовно роздавалась комерційним мовникам. «Трансляція робиться коштом платників податків, а потім НТКУ ділиться своїми рейтингами з іншими каналами», - наголошує народний депутат.
 
Порівняти суму, виділену НТКУ на організацію трансляції компанії Михайла Крупієвського, із ринковими цінами на подібні послуги «ТК» не вдалося: для всіх – як компаній, що виконують такі замовлення, так і телекомпаній-замовників – це комерційна таємниця. Проте вдалося з’ясувати, що й інші канали зазвичай залучають для найбільш масштабних прямих трансляцій та зйомок техніку з-за кордону.
 
Оксана Панасівська, генеральний продюсер Нового каналу, який має свіжий досвід організації трансляції концертів Елтона Джона та Пола Маккартні, розповіла «ТК», що до трансляції виступу екс-«бітла» з Бельгії було привезено спеціальну величезну ПТС, яких в Україні не має ніхто. Концерт знімали 24 телекамери та 4 радіокамери. Зйомки відбувались із 4 екранів висотою 18-20 метрів.
 
«Британцям хотілось, аби під час концерту оператори також знімали з гелікоптера та повітряної кулі, але це виявилось неможливим. Крім того, британці привезли своє електричне обладнання, для безперебійної роботи якого на Майдані довелося встановити 4 генератори», - каже пані Панасівська.
 
За словами виконавчого продюсера «1+1» Олександра Лозинського, його канал довірив організацію трансляції шоу «Спілкування заради майбутнього», яке проводив спільно з мобільним оператором «Київстар», сторонній структурі – компанії «АртМедіа Продакшн». Для трансляції було використано 10-камерну ПТС, релейну машину, 2 великих екрани та 500-600 кіловат світла.
 
Отже, Національна телекомпанія, яка безперестанку нарікає на бідність та недофінансування, вже може собі дозволити замовляти техніку та послуги на рівні з провідними комерційними телеканалами. Потрібне тільки бажання… Чи, як в Україні заведено казати, політична воля. А чи мала НТКУ змогу організувати трансляцію своїми силами, не залучаючи коштовну закордонну техніку та фахівців, і якщо мала, то чому цього не зробила, визначать згадувані паном Мураховським контрольно-ревізійні органи.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31958
Коментарі
41
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5728 дн. тому
Прочитал все коментарии.Большенство говорят только о бюджете трансляции и кто сколько чего от этого получил.Мало кто сказал о КАЧЕСТВЕ ПРОДУКТА который был в эфире.Как Докаленко сказал что можна было сделать своими силами (кто бы говорил,у самого лицо в пуху)-ДА МОЖНА.Но качество продукта будет (как по мне)будет низким,и непрофесиональным,как мы уже наблюдаем все ети годы.А давайте посмотрим на разницу показа трансляции 1020-летти крещении Руси КРУПИЕВСКОГО и показ трансляции Парада Дня Независимости НТКУ? ПОВТОРЯЮ:КАЧЕСТВО ПОКАЗА ТРАНСЛЯЦИЙ.
миколі
5729 дн. тому
Для того щоб знали на що і як НТКу витрачає будюжетні кошти. Все просто. Чи для вас таке пояснення не підходить? А витрачають їх часто-густо не за власним бажанням чи потребами - і це зрозуміло. Так що ,ПТС як у москві чи в Польщі у нас ще довго не буда. А навіщо? Їх же можна орендувати - і платити за оренду.
Микола
5731 дн. тому
Ви "Читач" прямо як професор сказали. Але якщо Ви такий розумний, то скажіть будь-ласка для чого цю статтю написали і для кого (тобто проти кого)?
читач
5732 дн. тому
Впевнений, що жовчні коменти пишуть не докаленко чи ілащук. Їм це ні до чого. Просто хтось хоче посварити їх з банковою. От і все
НЕПРАВДА
5732 дн. тому
Спросите, как расходовал деньги МСиша? Сколдько он заплптил людям, которые супер-слаженно работали и сколько себе и тем, кто нагнул канал и сразу все стан6ет понятно. Но это комерческая тайна. миша ее не выдаст.
ПРАВДА!
5732 дн. тому
Завистники. Если кто-то может организовать аналогичное оборудование и трансляцию не за 6 млн, а за 2 млн грн - обращайтесь в НТКУ! Приносите смету - вас примут с радостью и с благодарностью. Тогда вы здесь же сможете себя Похвалить, а не гнобить людей за достойную организацию.
evGENIJ
5732 дн. тому
Ребята! А в чем собственно дело? Доколенка и Илащука жаба давит за деньги? Так это с публикации и так ясно! Иначе зачем ставить под сомнение "высший пилотаж" этой трансляции, если это признал весь мир и все зрители. А то что сюда пытаются втянуть Ванникову и СП это тоже понятно! кто же еще может быть виноват (но в чем, так никому и не понятно)?! Вобщем автору "неут".
респект Крупієвському !
5732 дн. тому
Окрім Крупієвського в Україні ніхто не може зробити проект такого рівня. Із роками, можливо, будуть його наступники. А сьогодні ТV-ГЛИБА - він! Поважаю його Розум. Такт у роботі. Чітко поставлені завдання і оптимальний метод досягнення результату якісного. На знімальному майданчику всі працюють на результат і кожен поважає сусіда у команді. Ніхто "не звездит" - всі працюють. Михайле - Вам респект від усіх, хто розуміє, що таке телебачення. БРАВО! Україна досі пишається Вашою роботою. Щось опоненти мовчать ЯК СХВАЛЬНО ОЦІНИВ ВАШУ РОБОТУ СВІТ ! Недовірливим раджу подзвонити своїм родичам за кордон. Телефони після трансляції по дипломатичних каналах і приватних не змовкали. Так. Завдяки таким, як Крупієвський, УКРАЇНА ЦЕ ЗРОБИЛА НА НАЙВИЩОМУ РІВНІ. Такою роботою треба пишатися, панове. Честь!
Журналист
5732 дн. тому
Продолжая нелепую дисскую о том, почему же автору статьи не понравилось то что трансляция такой значимого для Украины события прошла на высшем уровне, могу только добавить что действительно, все было на высшем уровне. И рад за то что зделал это "родственник" члена команды Ющенко, иначе бы никто к этому не отнесся бы с полной ответсвенностью! Вот так
ольга
5732 дн. тому
А что кроме личной жизни людей из СП больше не за что зацепится? пора бы уже более професионально подходить к проблемам! И тем более не нужно делать из мух слонов! Или это тоже проффесиональный подход редакции?
5732 дн. тому
А Мишка слушает да ест! Еще погодите - 75 лет по Голодомору будут справлять - снова 24 камери и медведевские ПТС-ки привезут. Наверное, миллионов на 10 потянет.Пилите, Миша. гирю, она золотая!
5732 дн. тому
- Чому дурні ? - Бо бідні. - Чому бідні ? - Бо дурні !
5732 дн. тому
ЦИТУЮ: Михайло Кобля: НТКУ просто не могла ризикувати, намагаючись організувати трансляцію самотужки: «Подія була державного рівня, її не можна було зірвати». ДОДАЮ ВІД СЕБЕ: А что же ты, думаешь, что все остальные трансляции на УТ не государственного уровня? Почему тогда Парад на День Независимоти делают сотрудники УТ, а не Крупиевский, или это не государственный уровень? ЦИТУЮ: Крупієвський відповів: «Це коштувало рівно стільки, аби мені вистачило це все виробити, сплатити податки, гонорари, заплатити за техніку». ДОДАЮ ВІД СЕБЕ: Гонорари з 6 мільйонів, половина була віддата КОБЛІ? ЦИТУЮ: За версією пана Крупієвського, головне, чого бракувало НТКУ – не обладнання, а фахівців. ДОДАЮ ВІД СЕБЕ: Чего тогда, все остальные (халявные) проекты, с участием Юшенка, делают сотрудники УТ. ЦИТУЮ: Андрій Шевченко в НТКУ є «дуже якісно укомплектована ПТС, яку робила команда Тараса Стецьківа під «Євробачення», багато техніки, камер». ДОДАЮ ВІД СЕБЕ: Вся техника которая была на сйомках, була привезена ШВЕДАМИ!!! А не "революционером" Стецькивым!!! МОГУ ЕЩЕ ДОЛГО ИСПРАВЛЯТЬ НАПИСАННУЮ СТАЬЮ, НО УЖЕ ПРОСТО НАДОЕЛО!!! ВЫВОДЫ ДЕЛАЙТЕ САМИ
otar
5733 дн. тому
Юрий - Ні, ось саме ВАШІ коменти видаляються і видалятимуться через спробу писати від імені різних людей, оскільки це порушення правил. Нічиї більше поки що не видаляються, бо ніхто інший правила не порушує. Зміст коментів мене мало хвилює, бо я вам уже відповів на ваші звинувачення :)
Юрий
5733 дн. тому
А может вообще все эти коменты пишет один человек. все в одном направлении, лишние удаляют. И жизнь здесь "прекрасна" и все "чисто", без шума и без пыли.
5733 дн. тому
Скептик, вы будто имеете на руках сметы всех проектов... Ну положим, первая фабрика стоила, как и освещение визита константинопольского патриарха, а вторая будет раза в три дороже. Но с чего вы взяли, что трансляция Элтона была в пять раз дешевле? Эти цифры вообще видели человек 10 в этой стране, и насколько я знаю, вы не правы.
Скептик
5733 дн. тому
О чем спорим? Трансляция Маккартни стоила в пять раз дороже, чем трансляция Элтона Джона, которую делал "Фильм Плюс". И что? Сравните результат…
Скептик
5733 дн. тому
А сколько миллионов стоит "Фабрика звезд" и подобное ее шоу? И какой в них смысл для Украины?
5733 дн. тому
Меня лично поражает логика автора: раз Крупиевский муж Ванниковой значит это уже плого, а еще хуже что Ванникова из СП. Дальше аргументы на пользу Фильм Плюс Продакшн и их професионализма, и вывод - все очень плохо, потому что все прошло на высшем уровне и все довольны. Гениально
otar
5733 дн. тому
Ну я ж попередив) Не витрачайте зусилля. Матеріал не має замовного характеру, бо він не замовний. Хочете відповісти - напишіть статтю, підпишіть своїм справжнім прізвищем, присилайте, поставимо. Розмноження особистості в коментах у нас поза законом.
otar
5733 дн. тому
Gena ака Юрій, ваше відчуття хибне. А ось моя підозра, що ви зараз будете писати багато коментів з-під різних імен, обґрунтована, тому попереджаю, що я їх витиратиму :)
Юрій
5733 дн. тому
У мене чомусь таке відчуття, що "Телекритика" - саме джинсове видання. А ще дивніше бачити, що у всіх проблемах винні всі із Банкової. Але варто би вже навчитись поважати, як не себе, то президента цієї країни та його команду, які до речі дали можливість щоб в Україні почали відкрито говорити хто у кого і скільки краде. А заглядати в чужі кишені це, м'яко кажучи, непрофесійно.
Gena
5733 дн. тому
Телекритика как всегда занимается провокациями. Уже и Ванникову сюда впутали. А все дело в том, что Лигачева хотела и себе подзаработать на таком событии (через своих блиских друзей УТ1). Вот жаба и давит.
5733 дн. тому
Докаленко розмішив найбільше. А хто відмивав гроші на фільмі "Родичі"? Хіба не він? А хто робив телемарафон "Лікарня майбутнього"? Його жадібність тепер обростає легендами. Ми занємо, як, що і за скільки він робив. І про "дружбу" з Каплуном.
5733 дн. тому
Уважаемые !!!! А что это вы начала делить чужие деньги ? На лицо чёткий заказ о необходимости телевизионного освещения визита Патриарха спущенный на УТ и совершенно нормальное приглашение стороннего продакшина для реализации проекта. Мы можем долго и нудно обсуждать решение менеджмента УТ, но посмотрите на разницу трансляции прилёта и встречи в Борисполе и трансляцией в Софиевском соборе. Откройте глаза ! Ссылаться на отсутствие техники - БРЕД. Техники и людей на украине БОЛЕЕ чем достаточно. Только вот кто научит "околотелевизионных" менеджеров УТ-1 принимать решения направленые на реализацию государственной информационной политики, а не на набивание собственных корманов. Удачи в нелёгком деле :-)
Юрій Шеляженко
5733 дн. тому
Між іншим, тендери на НТКУ іноді проводяться. От наприклад. 15974 (ТЕХ) НАЦІОНАЛЬНА ТЕЛЕКОМПАНІЯ УКРАЇНИ ДЕРЖКОМІТЕТУ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ Інформація про закупівлю: апаратура радіо і телевізійна передавальна (для забезпечення телетрансляції Олімпійських Ігор 2008р. в Пекіні): лот 1  обладнання формату DVCPRO50, лот 2  інше обладнання  10 найменувань Оголошення № 00827, "ВДЗ" №2 (300) від 21.04.2008р. Дата акцепта: 19.05.2008р. Переможець торгів/вартість договору (з урахуванням ПДВ)/дата укладання договору: лот 1  ТОВ "ІНЖЕНЕРСЕРВІС" (м.Київ)/1926509,80 грн./27.05.2008р. лот 2  ТОВ "МАК ХАУС" (м.Київ)/1100010 грн./27.05.2008р.
Звернення до ПРОФІ З 1 НАЦІОНАЛЬНОГО
5733 дн. тому
Я дуже вибачаюсь, а народний месник на ім'я ПРОФІ З 1 НАЦІОНАЛЬНОГО то не пан Доколенко чи пан Ілащук???? Так бризкати слюною може тільки особисто зацікавлений, а не пересічний глядач...хіба так можна...та поводити себе не професіЙно... Може ви нам всім зараз нагшадаєте, які ж телетрансляції такого рівня самотужки робив 1 Національний?????? І транслював на весь світ і не червонів???? Згадування Ірини Ванникової - це більш прояв глибокого нерозуміння, заздрості, а по просту "слабоумия" .БО НЕ ВИРІШУЮТЬ ПРЕС-СЕКРЕТАРІ ТАКІ ПИТАННЯ, в вашу віці , шановний пан профі з 1 націрнального , пора це вже розуміти, а не кидатися безпідставними загальними фразами і дешево грати на публіку .....
Народ
5733 дн. тому
Василя Ілащука - в пезиденти України! Гірше вже не буде:)
5733 дн. тому
Миша, конечно, талант. Но зачем 24-камерные ПТС, и еще не одна - для съемок трех-пяти попов, президента и челяди? И дело не в зависти, а в целесообразности таких расходов.
МАГ
5733 дн. тому
Я лично не знаком с М.Крупиевским как вообщем-то и с гоподином Докаленко. Ну почему, когда человек ( М. Крупиевский и его команда ) делает что-то хорошо и реально ХОРОШО (!) обязательно надо искать подоплеку ( жена, сват, и т. д. )?! Это все пережитки совдепии, а наверно ,просто ,человеческая зависть. А ведь делаеткоманда "Фильм+", на мой взгляд, очень профессионально. "- Мы тоже так можем!" - слова экс-президента НТКУ. Господин Докаленко, а почему, когда Вы стояли у руля Вы это не делали, а самое главное, Вам в голову, даже, не приходил этот вопрос и положительный ответ на него.
5733 дн. тому
ты прав...в нашей стране скорее посадят за то что украл пару носков на базаре, чем за кражу миллионов гривен. главное поделиться с кру
5733 дн. тому
Зачем тут разоряться? Им ведь всем всё равно всё это сойдет с рук.
Новий
5733 дн. тому
Панасівська скромно замовчала, що відносно трансляції Маккартні з Крупієвським теж вели переговори, але запросити британців виявилося в кілька разів дешевше... А менеджмент УТ - це справді пєсня - досі плачу, коли згадую інше інтерв"ю Коблі ТК - "ми не зрозуміли, що написано в договорі про Євро-2008, тому дуже влетіли на гроші..." Пошукайте в архіві тут - "обхохочєтєсь"
свідок
5733 дн. тому
Якщо слідувати такій логіці - то україські телеканали завжди будуть замовляти у чужих. Чому у поляків є такі ПТС і у москвичів? Вони заробляють і зароблене витрачають на нову техніку.А УТ-! - - попрацював на МІША плюс іРА ТБ. Якось не дуже морально, я б сказав - на ті трансляції де є фінансування ( велике) запрошувати завжди крупієвського, а там , де грошей - катма - НТКу попрацює.
5733 дн. тому
А що думають оператори, які працювали на цьому дійстві? Уявляю, як плакав Міша і розказував хлопцям, що грошей мало, тому попрацюйте задешево для блага країни. Це ж така подія. Пацани, а цифра не зовсім маленька. Люди з Першого знают,ь що було під час трансляції сходження Ющенка на престол. Правда тоді прес-службу очолювала інша людини. Але "поимели" перший Національний і авторів та операторів дійства не гірше. Тепер Міші добре. Раз попрацював і можна трохи розслабитись. Всім заправляє своя прес-аташе. Їй залишилось умовити президента призначити Крупієвського в президенти НТКУ і сімейний підряд запрацює. А менеджмент НТКУ, ну дуже "професійний".
работник тв
5733 дн. тому
Країна у нас така! Влада всіх розводить! А такі як Міша просто використовують момент. Тим більше він багатодітний татусь, у нього ще була попередня сім"я, а він з Ванниковою ще народили двох дітей, потім одружилися. Їм же треба, вони ж не можуть жити так, як приміром звичайні працівники того ж УТ-1 з мізерними зарплатами...
для профи с 1-го национального
5733 дн. тому
я имела ввиду - для сьемок съездов партий..
для профи с 1-го национального
5733 дн. тому
надеюсь вы понимаете что не только Крупа развел на бабло, но и Кобля. А развели канал..на официальные бюджетные деньги..а вспомните коллега как часто используют птс ут1 для записей и трансляций в том числе на спутник, или конкрусы красоты от Контрольно ревизионного управления. А КРУ продолжает копать - уже и выбрановский слинял, и руслик ткаченко с сентября уже не вернется с отпуска. ясно что никого не посадят, но все равно приятно
профи с 1-го национального
5734 дн. тому
Удивительно, но Крупа снова развел на бабло! Причем, государственное..... Ладно, разводил Пинчука пятикратно раздутыми сметами - это частные деньги и Пинчуку виднее куда их тратить - на благотворительность для детей-сирот или на "сироту" Мишеньку.... Разводил Баграева на 10 летии "Таврийских Игр", "делал вид", что имеет какое-то отношение к "Евровидению" в Киеве.... (которое делали те-же, что и делают в любой стране мира...., т.е. НЕ наши сограждане). Сливались деньги на помпезной инаугурации 2005 года, но теперь (инаугурация и празднование Крещения Руси) речь идет о ГОСУДАРСТВЕННЫХ ДЕНЬГАХ! Где-же тендер, куда смотрит антимонопольный комитет.... Или крыша Ванниковой........? Не хорошо получается.....! Государственные деньги за технику (аренда и услуги) уходят за границу, гонорары - то-же (я уверен) уезжают за границу..... Выходит, налогоплательщики снова ЛОХИ.... Их деньги вкладываются не в развитие технических ресурсов Национальной Телекомпании, а тратятся на развитие техники сторонних государств.... Их деньги идут не на поддержание специалистов внутри страны, а вывозятся за границу..... А специалисты есть.... Нет на УТ1 - есть на "Интере", "1+1" и т.д. Собрать можно.... В чем патриотизм.......? Миша доказал - украинцам только сало есть! ПТС своих - нет, специалистов - нет.... Только он, гениальный..... В заключение - мероприятие государственного уровня, деньги государственные, Национальная Телекомпания в вединии президента, пресс-секретарь Ванникова - жена Крупиевского.... Виктор Андреевич, Вас снова подставляет окружение!
работник ТВ
5734 дн. тому
У Миши это всегда и везде получалось просто замечательно! А у УТ-1 рейтинги поэтому такие "высокие", что деньги тратят не на хороший продукт, а просто хорошо их осваивают с помощью Миши и т.д.
5734 дн. тому
Впервые соглашусь с Докаленко - эти работы можно было выполнить украинскими силами, и стоило бы это от силы 200.000 долларов. Миша болеет гигантизмом давно, и мало кто из "внутренних" заказчиков с ним работает. А те, кто работает, просто не понимают, что во-первых, он разводит их, а во-вторых, создает себе базу для развода других.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду