Томенко і Княжицький вважають, що Україні не потрібні два міжнародні телеканали

15 Березня 2013
10591
15 Березня 2013
13:21

Томенко і Княжицький вважають, що Україні не потрібні два міжнародні телеканали

10591
Томенко і Княжицький вважають, що Україні не потрібні два міжнародні телеканали

Народні депутати - члени Комітету з питань свободи слова та інформації вважають недоречним фінансування кількох міжнародних державних телеканалів у ситуації, коли загалом державне мовлення суттєво недофінансоване 2013 року з держбюджету.

 

«Незрозуміло, навіщо Україні два міжнародні канали, які перетинаються і по наповненню, і по зонах мовлення? Це зайві бюджетні витрати», - заявив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко 14 березня під час круглого столу, організованого Комітетом з питань свободи слова та інформації на тему «Національне телебачення України: стан, проблеми та перспективи розвитку».

 

На думку члена комітету Миколи Княжицького, утримання НТКУ за бюджетні кошти двох міжнародних телеканалів - «Перший Ukraine» та ДТРК Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення (УТР) - є невиправданим. Він вважає зайвим саме «Перший Ukraine», який почав мовлення торік.

 

Крім «Перший Ukraine» в Україні працює ще один міжнародний канал - УТР, що транслюється на 105 країн.

 

На думку Миколи Княжицького, витрати НТКУ на супутникову трансляцію трьох каналів (Перший національний, «Перший Ukraine» та «Євроньюз») є завищеними. «Також суспільні проблеми українців в україномовних програмах не є вами задоволеними, - сказав він тимчасово виконуючому генерального директора Олександру Пантелеймонову. - Водночас у вас зараз заходить у прямий праймовий ефір програма про український театр, що є позитивним».

 

Керівництво НТКУ відповіло, що «Перший Ukraine» створений відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича, і вони змушені його транслювати і виробляти програми, не залучаючи нових людей, а тільки власними силами. «Цей проект популяризує Україну за кордоном. УТР і "Перший Ukraine" розрізняються по програмній структурі і зонам мовлення», - зазначив Олександр Пантелеймонов.

 

Нагадаємо, 14 березня на круглому столі Олександр Пантелеймонов розповів про плани НТКУ на 2013 рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10591
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОДТРК
4076 дн. тому
Невже Томенко забув, що УТР - зливний пристрій для влади, якщо потрібно запустити якусь сфАбрикрвану гидоту, то УТР - у перших рядах, а потім успішно тиражує її наче " по обміну" ОДТРК, прикриваючись сумнівними угодами з облТРК. Коротка пам"ять у Томенка! Чи хоче нових проблем на майбутнє?
Юрий
4076 дн. тому
Да кто этот отстой вообще смотрит!?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду