Громадські ради при державних ТРК мають бути без чиновників – Микола Томенко

14 Березня 2013
9111
14 Березня 2013
17:49

Громадські ради при державних ТРК мають бути без чиновників – Микола Томенко

9111
Наглядова рада на Першому каналі, на думку Томенка, абсолютно бездіяльна
Громадські ради при державних ТРК мають бути без чиновників – Микола Томенко

Голова Комітету  з питань свободи слова та інформації Микола Томенко запропонував зробити зараз перший крок у справі так званого роздержавлення ЗМІ та переходу до суспільного мовлення в Україні. Для цього, на його думку, треба створити дієві громадські ради при державних телеканалах (Першому національному, УТР, «Культура», обласних ТРК), до складу яких не входитимуть чиновники та депутати. Про це він заявив 14 березня під час круглого столу «Національне телебачення України: стан, проблеми та перспективи розвитку» , організованого Комітетом.

 

«Це дасть можливість позбутися чиновницького контролю за державним мовленням в Україні. Необхідно, щоб громадські ради складалися із громадських діячів, авторитетних фахівців, які би розумілися на телебаченні, впливали на програмну та редакційну політику державних ТРК, а також контролювали використання бюджетних коштів тощо», - зазначив Микола Томенко.

 

За його словами, поки влада «дозріє» до переходу з державного телебачення на суспільне мовлення, створення подібних громадських рад стало би першим кроком до такого перетворення.

 

Учасники круглого столу зауважили, що наглядова рада Національної телекомпанії (НТКУ), яка була створена кілька років назад, не збирається і не цікавиться долею Першого каналу.

 

За словами Миколи Томенка, наразі в наглядовій раді НТКУ числяться віце-прем'єр-міністр України-міністр інфраструктури Борис Колесніков, який «опікується більше транспортними питаннями», або нині покійний Богдан Ступка.

 

На круглому столі виступив з доповіддю про досягнення, проблеми і плани Першого каналу тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду