Кінодень 9 травня

8 Травня 2011
58522
8 Травня 2011
14:50

Кінодень 9 травня

58522
Що покажуть українські канали на День Перемоги: парад і концерти на Першому, кіно й серіали на інших
Кінодень 9 травня

 

«Інтер»: у праймі - «Брестська фортеця»

 

Телеканал «Інтер» розпочне о 7-й ранку і завершить о 2.30 спеціальні трансляції до Дня Перемоги документальним фільмом «Ми любили вас, Штірліц». Об 11.25 канал демонструватиме заключні серії історії про самого розвідника - «Сімнадцять миттєвостей весни». Після цього канал покаже кольорову версію радянського фільму «Офіцери», програму «Чекай на мене» та концерт «Свято зі сльозами на очах». Цей концерт канал транслюватиме втретє, адже вперше він вийшов на «Інтері» ще 2009 року.

 

У вечірньому передпраймі канал покаже документальний фільм власного виробництва з циклу «Легенда». Ще одну тематичну стрічку студії «07 продакшн», «Актори-фронтовики», канал має намір показати 12 травня.

 

У вечірньому праймі на «Інтері» вийдуть два російських художніх фільми: «Зірка» о 18.05 (2002 рік, виробництва «Мосфільм» та кіностудії «АРК-фільм») і телепрем'єра «Брестської фортеці» о 20.30 (2010 рік, спільне виробництво «Беларусьфільм» та «Централ Партнершип»). Цей фільм вийшов у прокат восени минулого року. Стрічка розповідає про історію оборони Брестської фортеці у червні-липні 1941 року.

 

Після нього о 23.20 вийде російська документальна стрічка «Маршали перемоги: Жуков і Рокоссовський».

 

 

Кадр із фільму «Брестська фортеця»

 

«1+1»: від Бі-бі-сі до «Вольфа Мессінга»

 

9 травня на «1+1» стане днем кінопоказу. В ефір упродовж дня виходитимуть фільми та серіали, присвячені Другій світовій війні. Ранок канал розпочне о 7.20 із трансляції чотирьох серій документальної стрічки Бі-бі-сі «Друга світова війна: Сталін, нацисти та захід» (World War Two - Behind Closed Doors, Franklin Roosevelt). Продовження цього циклу канал покаже в ранковому ефірі (о 6.05) 10 та 11 травня.

 

 

Після цього з 11.00 по 17.35 вийдуть російські фільми «У червні 41-го» (2003 рік, виробництво російського продакшну «Киноальянс» та американського Juja Films), «День перемоги» (2006 рік, «АРТЭС продакшн»), «Дозволь тебе поцілувати» (2008 рік, Свердловська кіностудія на замовлення ОРТ). А з 21.50 по 01.30 «1+1» покаже фільми «Сволота» (2005 рік, кінокомпанія «Парадіз») та «Зозуля» (2002 рік, СТВ). У межах кінопоказу о 14.05 на «Плюсах» вийде й одна стрічка українського виробництва - «Сорокоп'ятка» (2008 рік, «Нова студія»).
У вечірньому передпраймі та праймі (з перервою на ТСН) канал транслюватиме повтор серіалу «Вольф Мессінг. Людина, що бачила крізь час» виробництва російського продакшну «Централ Партнершип», уже трансльований каналом на початку минулого року.

 

 

 

Кадр із фільму «Сорокоп'ятка»

 

ТРК «Україна»: день із «Диверсантом-2»

 

ТРК «Україна», як і канал «Інтер», ранок 9 травня розпочне стрічкою «Сімнадцять миттєвостей весни». Після цього з 10.15 по 18-ту годину вийдуть п'ять епізодів серіалу «Диверсант-2. Кінець війни».

 

У святкові дні останнім часом найпоширенішим прийомом у програмуванні частини українських телеканалів (приміром, «1+1», «Україна», СТБ) став показ багатосерійних фільмів упродовж чотирьох-п'яти, а то й шести годин. Програмний директор «України» Ірина Курчакова пояснює це тим, що канал прагне вибудувати сітку у вихідні окремо від буднів. Відповідно, вмістити 8-12-серійний фільм у 2-3 святкові дні неможливо без показу по 3-5 серій на день.

 

Увечері «Україна» покаже традиційний набір власних серіалів (із перервою на «События»): «Єфросинія. Продовження», «Маруся. Повернення», «Глухар. Продовження». А о 22.15 вийде фільм «Фартовий» (2006 рік, російська кінокомпанія «Народне кіно»).

 

 

Афіша фільму «Диверсант-2. Кінець війни»

 

СТБ: концерт від зірок каналу

 

СТБ з 7.45 до 22.00 також транслюватиме художні фільми на тему війни. Зокрема, як і на «Інтері», вийде стрічка «Офіцери», але вже чорно-біла версія, російські фільми «Єгорушка» (2010 рік, «Город»), «Час збирати каміння» (2005 рік, «Мосфільм») та радянський «А зорі тут тихі».

 

А о 18.00 на каналі вийде прем'єра 4-серійної стрічки Film.ua «Доставити за будь-яку ціну». Фільм розповідає про події 1941 року. Коли в невеличкому місті евакуюють музейні експонати, один із них має стати основою для виставки під патронатом Сталіна. Саме він є ціллю німців. Його охороняє професор із дочкою Асею.

 

О 22.00 СТБ покаже концерт до Дня Перемоги від зірок каналу. Участь у ньому візьмуть фіналісти, учасники та журі талант-шоу СТБ. Завершить день повтор фільму «Офіцери».

 

 

 

Новий канал: без тематичних проектів

 

Новий канал, на відміну від більшості мовників, тематичних програм/фільмів до Дня Перемоги не запускав. Зранку о 7.15 вийде американський фільм «Я зроблю все», а з 9.20 по 00.30 транслюватимуться по кілька випусків власних проектів каналу: «Інтуїція» (три випуски), «Зроби мені смішно», «Заспівай, якщо зможеш», «Хто проти блондинок?» (три випуски) та «Мрії збуваються» (п'ять випусків).

 

ICTV: в очікуванні «безпрецедентних цифр» від «Балади про бомбера»

 

В ранковому ефірі ICTV 9 травня вийдуть документальні та художні фільми. Зокрема, документалістика Олексія Пивоварова «Москва. Осінь. 41-й» (о 9.26), «Ржев. Невідома битва Жукова» (о 10.51).

 

Серіал «Без права на помилку» (2010 рік, виробництво «Централ Партнершип» та «Соло-фільм») канал покаже з 12.41 по 17.07, а по завершенні вийде ще один документальний фільм Олексія Пивоварова виробництва каналу НТВ - «Брест: герої фортеці».

 

Фільм виробництва Film.ua «Балада про бомбера» ICTV покаже по завершенні новин - «Фактів» та «Надзвичайних» - о 20.13. Від цієї трансляція канал сподівається отримати «безпрецедентні» показники. «Третій рік поспіль ми спільно з каналом ICTV до Дня Перемоги запускаємо військовий проект. У 2009 році з гарними показниками відбулася прем'єра "Полювання на Вервольфа", у 2010 році - "Паршиві вівці", що пройшов ще краще, тому від "Бомбера" ми очікуємо взагалі безпрецедентних цифр», - повідомляв на презентації стрічки генеральний продюсер Film.ua та продюсер картини Віктор Мирський. «Балада про бомбера» базується на реальних подіях, її відзнято за повістю Михайла Веллера, побудованій на спогадах радянського льотчика-бомбардувальника. Події відбуваються в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

 

 

 

Кадр із фільму «Балада про бомбера»

 

 

 

Перший національний: парад і концерт

 

Перший національний, на відміну від більшості телеканалів, 9 травня надасть перевагу не кінопоказу, а парадно-концертній програмі.

 

Із 7-ї по 9-ту ранку канал показуватиме минулорічні військові паради до Дня Перемоги з Красної площі у Москві та з Майдану Незалежності в Києві. Після цього розпочнуться прямі трансляції цьогорічних урочистостей з Майдану о 10.00, з Червоної площі об 11.20 та з Площі свободи у Харкові о 12.20.

 

Із 14.25 по 17.20 Перший показуватиме концерти «Великий День Перемоги» та «Подвигом вашим живемо...», потім вийде радянський фільм «Винищувачі» та новини. О 21.20 концертна програма продовжиться включенням із Харкова.

 

Ще низку спецпроектів до Дня Перемоги Перший покаже 8 травня: художні фільми «Був місяць травень» та «Хлопець з нашого міста», концерт «Людмила Гурченко. Пісні війни» та короткометражку Віктора Греся «Хто помре сьогодні?».

 

 

 

Кадр із концерту «Подвигом вашим живемо...»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
58522
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду