Нішеві канали об’єдналися в «Українську телевізійну асоціацію»

Нішеві канали об’єдналися в «Українську телевізійну асоціацію»

18 Січня 2018
6496
18 Січня 2018
23:44

Нішеві канали об’єдналися в «Українську телевізійну асоціацію»

6496
18 січня вісім українських телевізійних каналів створили «Українську телевізійну асоціацію». До неї увійшли телеканал «112 Україна», Прямий канал, «Сонце», XSport, «Еспресо», NewsOne, EU:Music та ATR. Про це йдеться в повідомленні новоствореної асоціації.
Нішеві канали об’єдналися в «Українську телевізійну асоціацію»
Нішеві канали об’єдналися в «Українську телевізійну асоціацію»

До асоціації планують найближчим часом приєднатися Національна суспільна телерадіокомпанія України та інші телеканали, яким для входження до асоціації потрібно більше часу. Члени асоціації не входять до жодної з телевізійних груп.

Головою правління асоціації учасники обрали Миколу Типусяка (телеканал «Еспресо»). До правління також було обрано Вікторію Борщенко («UA: Перший») та Олега Шосталя (канал «112 Україна»).

Своїми ключовими напрямками роботи «Українська телевізійна асоціація» назвала телевізійні вимірювання, продажі реклами та ринок дистрибуції.

«Ми вважаємо, що прозорі та зрозумілі правила на телевізійному ринку сприятимуть підвищенню довіри між учасниками та розвиток ринку. Ми будемо запрошувати до співпраці колег з інших телеканалів, провайдерів, експертів, представників влади для обговорення та пошуку рішень, які дадуть змогу розвиватись та конкурувати всім гравцям телеринку», – заявили в асоціації.

Микола Типусяк і Зураб Аласанія

Микола Типусяк і Зураб Аласанія

Голова правління Суспільного мовлення Зураб Аласанія привітав усіх колег і телеглядачів зі створення асоціації й додав, що згодом до неї доєднається й Суспільне мовлення, інформує сайт Суспільного.

«Я дуже радий, що ми змогли об’єднатися. А об’єднуємося ми для того, щоб на телевізійному ринку сприяти встановленню правил чесної гри, щоб усе було прозоро. Ми будемо активізовувати теми й питання, організовувати круглі столи й залучати інші телеканали та організації», – сказав новообраний голова асоціації Микола Типусяк.

«Усі телевізійні канали готові працювати на рівних умовах, тобто однакове покриття та рівні правила гри. Це найголовніше. Коли рівні умови на ринку, телевізійні канали починають боротися за свого телеглядача: створюють кращі телевізійні канали, краще працюють над якістю контенту та намагаються отримати більше довіри. Ця асоціація має на меті рівну боротьбу, від якої виграють глядачі», – сказав генеральний продюсер Прямого каналу Олексій Семенов.

Ленур Іслямов (ATR), Катерина Єрмолович («Еспресо»), Єгор Бенкендорф, («112 Україна»), Олексій Семенов (Прямий канал)

Це не перша телевізійна асоціація в Україні. У 2000 році було засновано Незалежну асоціацію телерадіомовників (НАМ), що нині об’єднує регіональні та місцеві телерадіокомпанії, загальнонаціональні радіомережі та деякі загальнонаціональні телеканали. 2002 року було засновано Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), що нині об’єднує чотири найбільші телевізійні групи (Inter Media Group, «Медіа Група Україна», «1+1 медіа», StarLightMedia), 5 канал та найбільші медійні рекламні агенції. ІТК є замовником єдиного індустріального дослідження телевізійної аудиторії – телевізійної піплметричної панелі Nielsen.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року 12 нішевих телеканалів звернулися до ІТК з листом, у якому попросили утриматись від будь-яких змін правил користування даними телевізійних вимірювань та очікували на відповідь стосовно вимог рівного доступу до всіх даних телевізійної панелі для всіх учасників ринку, які вимірюються. Лист підписали керівники телеканалів «Еспресо», О-TV, Прямого каналу, «UA:Перший», «112 Україна», «Київ», ATR, Music Box, XSport, EU Music, «24» та NewsOne.

У результаті ІТК відклав запровадження змін у користуванні даними телевізійної панелі, які мали вступити в силу 1 листопада та проти яких виступили 12 нішевих телеканалів. Йшлося про обмеження формувати у програмному забезпеченні цільові аудиторії менше 30 кейсів. 12 телеканалів заявили, що таке рішення ставить телеканали в нерівні конкурентні умови, оскільки працівники телекомпаній, що входять до складу ІТК, мають доступ до так званих «сирих даних», а отже, їхня аналітика та дослідницькі інтерпретації глядацької поведінки залишаться на рівні 1 кейсу навіть після нововведень 1 листопада 2017 року.

Фото: Facebook Миколи Типусяка, сайт Суспільного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду