«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського

«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського

22 Грудня 2017
1518
22 Грудня 2017
15:35

«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського

1518
«Медіа-група продовжує свою операційну діяльність у звичному режимі, ми готуємось до нового сезону та жодних змін у статусі не передбачається», - наголошується в заяві
«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського
«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського

Про це повідомила прес-служба «1+1 медіа».

«У зв'язку із запитами, які надходять до нас стосовно того, яким чином вплине ситуація з тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського на діяльність «1+1 media», вважаємо за необхідне прокоментувати: жодним чином не вплине, - йдеться в заяві. - Медіа-група продовжує свою операційну діяльність у звичному режимі, ми готуємось до нового сезону та жодних змін у статусі не передбачається».

У заяві також цитується витяг із документів адвокатської компанії Fieldfisher, яка представляє інтереси Ігоря Коломойського у Високому Суді Лондона:

«Компанії, що прямо чи опосередковано належать пану Коломойському, чи які мають для нього корпоративний інтерес, які здійснюють виробничу і/та сервісну і/та торгівельну або іншу операційну діяльність, мають право продовжувати свою звичну господарську діяльність, проводити операції та повною мірою розпоряджатися грошовими коштами та активами, якщо ці дії здійснюються у ході звичної та належної господарської діяльності».

«Усі інші «роздуми та коментарі» щодо «1+1 медіа» у цьому зв’язку в подальшому вважаємо недоречними та такими, що не відповідають дійсності», - наголошується у заяві «1+1 медіа».

Як повідомляв «Детектор медіа», у четвер, 21 грудня, стало відомо, що Високий суд Англії ухвалив рішення про арешт активів бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на підставі позову державного «ПриватБанку», який хоче повернути виведені активи колишніх власників. 

«ПАТ КБ «ПриватБанк» почав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників - Коломойського і Боголюбова. 19 грудня 2017 року Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм, імовірно, належать або перебувають під їх контролем», - йшлося в повідомленні прес-служби «ПриватБанку».

Рішення про арешт активів видано на підставі наданих суду доказів, які доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку близько $2 млрд шляхом проведення ряду незаконних операцій, зазначили у «ПриватБанку».

Ігор Коломойський своєю чергою прокоментував рішення Високого суду Англії щодо арешту активів його і його компаньйона Геннадія Боголюбова.

«Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді», - сказав він у коментарі ТСН.ua.

У відповідь на рішення Високого суду Англії щодо арешту активів бізнесменів на суму понад 2,5 млрд доларів, у тому числі шістьох компаній, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем, пан Коломойський заявив, що ці гроші з банку не йшли.

«У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто гроші залишилися в банку», - наголосив він у коментарі ТСН.

Бізнесмен також зазначив, що ці операції проходили під повним контролем і «чутливим керівництвом» заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1518
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду