detector.media
22.12.2017 15:35
«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського
«1+1 медіа» зробила заяву щодо ситуації із тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського
«Медіа-група продовжує свою операційну діяльність у звичному режимі, ми готуємось до нового сезону та жодних змін у статусі не передбачається», - наголошується в заяві

Про це повідомила прес-служба «1+1 медіа».

«У зв'язку із запитами, які надходять до нас стосовно того, яким чином вплине ситуація з тимчасовим арештом активів Ігоря Коломойського на діяльність «1+1 media», вважаємо за необхідне прокоментувати: жодним чином не вплине, - йдеться в заяві. - Медіа-група продовжує свою операційну діяльність у звичному режимі, ми готуємось до нового сезону та жодних змін у статусі не передбачається».

У заяві також цитується витяг із документів адвокатської компанії Fieldfisher, яка представляє інтереси Ігоря Коломойського у Високому Суді Лондона:

«Компанії, що прямо чи опосередковано належать пану Коломойському, чи які мають для нього корпоративний інтерес, які здійснюють виробничу і/та сервісну і/та торгівельну або іншу операційну діяльність, мають право продовжувати свою звичну господарську діяльність, проводити операції та повною мірою розпоряджатися грошовими коштами та активами, якщо ці дії здійснюються у ході звичної та належної господарської діяльності».

«Усі інші «роздуми та коментарі» щодо «1+1 медіа» у цьому зв’язку в подальшому вважаємо недоречними та такими, що не відповідають дійсності», - наголошується у заяві «1+1 медіа».

Як повідомляв «Детектор медіа», у четвер, 21 грудня, стало відомо, що Високий суд Англії ухвалив рішення про арешт активів бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на підставі позову державного «ПриватБанку», який хоче повернути виведені активи колишніх власників. 

«ПАТ КБ «ПриватБанк» почав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників - Коломойського і Боголюбова. 19 грудня 2017 року Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм, імовірно, належать або перебувають під їх контролем», - йшлося в повідомленні прес-служби «ПриватБанку».

Рішення про арешт активів видано на підставі наданих суду доказів, які доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку близько $2 млрд шляхом проведення ряду незаконних операцій, зазначили у «ПриватБанку».

Ігор Коломойський своєю чергою прокоментував рішення Високого суду Англії щодо арешту активів його і його компаньйона Геннадія Боголюбова.

«Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді», - сказав він у коментарі ТСН.ua.

У відповідь на рішення Високого суду Англії щодо арешту активів бізнесменів на суму понад 2,5 млрд доларів, у тому числі шістьох компаній, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем, пан Коломойський заявив, що ці гроші з банку не йшли.

«У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто гроші залишилися в банку», - наголосив він у коментарі ТСН.

Бізнесмен також зазначив, що ці операції проходили під повним контролем і «чутливим керівництвом» заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY