Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал

Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал

8 Листопада 2017
11587
8 Листопада 2017
20:19

Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал

11587
Супутниковий телеканал «Pro все», який раніше належав Андрію Карпію, змінив власника та переформатовується на бізнес-канал під назвою 8 канал. Телеканал подав до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву про переоформлення ліцензії, розгляд якої Нацрада перенесла з 2 на 9 листопада.
Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал
Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал

До літа 2017 року супутникова ліцензія телеканалу «Pro все» була записана на ТОВ «ТРК “Клас”», яке належало Андрію Карпію (5,5%) та його компанії ТОВ «І українська радіо група» (94,5%). На ТРК «Клас» також записана ліцензія на загальнонаціональну ФМ-мережу «Стильне радіо “Перець FM”». Але влітку 2017 року пан Карпій виокремив телеканал у нову юридичну особу – ТОВ «ТРК “Про все”». Ця компанія зареєстрована 25 квітня 2017 року, її власниками на той момент були Андрій Карпій (29,55%) і ТОВ «І українська радіо група» (70,45%).

Протягом останніх місяців ТОВ «ТРК “Про все”» змінило назву на ТОВ «Арс магна продакшн», змінило власника: одноосібним власником компанії став Сергій Федорченко, змінило директора: замість Андрія Карпія компанію очолив Сергій Федорченко, а також змінило адресу: з вулиці Олександра Довженка, 14 у Києві на провулок Новопечерський, 5 у Києві.

До нового складу редакційної ради телеканалу увійшли Наталя Федорченко, Дмитро Єрьомін, Ірина Балавадзе та Артем Удовіченко.

Компанія подала до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву про переоформлення ліцензії. Крім організаційно-правових змін телеканал «Pro все» хоче змінити також логотип і програмну концепцію: мовник переформатовується на бізнес-канал під назвою 8 канал.

2 листопада в Нацраді компанію представляли новий власник каналу Сергій Федорченко та генеральна продюсерка каналу Наталя Федорченко.

Сергій Федорченко є повним тезкою радника київського міського голови Віталія Кличка та помічника на громадських засадах народного депутата від БПП Артура Палатного. Однак це не він. За даними єдиного державного реєстру, він є мешканцем міста Ірпінь Київської області. Нацраді пан Федорченко представився бізнесменом, але не уточнив, яким саме бізнесом займається.

Наталя Федорченко з листопада 2014 по червень 2015 року була директором Першого ділового каналу (ПрАТ «УНТ "Заграва"»).

У голови Нацради Юрія Артеменка із Сергієм Федорченком відбулася наступна розмова:

- Чому ви вирішили займатися телебаченням, навіщо вам телеканал?

- Тому що знайшовся творчий колектив, який запропонував ідею, – відповіла замість Сергія Федорченка Наталя Федорченко.

- Ви справжній власник?

- Справжній власник.

- Хто ви? Бізнесмен?

- Бізнесмен.

- Що у вас за бізнес?

- Зараз – телеканал.

- А до цього де ви гроші заробили?

- Були різні бізнеси, я їх позакривав, гроші зібрав.

- Ви думаєте, що телевізійний бізнес перспективніший ніж те, що ви позакривали?

- А чому ні?

- Може відмовитеся? Це бізнес дуже важкий.

- Ні, тільки вперед.

Наступним від членів Нацради було запитання «Як будете заробляти гроші?». На нього відповіла Наталя Федорченко, розкривши нову концепцію мовника під назвою 8 канал: «Ми хочемо зробити бізнес-канал для всієї родини. За допомогою молодих початківців-соціологів ми проводили фокус-групи і виявили, що потрібно глядачеві. Ми хочемо показати світло в кінці тунелю. Також ми хочемо розповісти бізнесу, як зробити бізнес вдалим без корупції».

За її словами, ефір каналу буде вибудований з кількох слотів. Ранок – це позитивний ефір з лайфхаками та особистими експериментами, ранкове шоу «Не проспи». День – присвячений жінкам: здоровий спосіб життя, виховання дітей, стосунки, бізнес для жінок. Вечір – інформаційно-бізнесовий, поділений за галузями бізнесу. Канал робить ставку на «абсолютно нові імена й обличчя».

«Ми будемо приділяти увагу не лише широкому загалу, а й маленькому бізнесу, коли людина працює локально, у неї кав’ярня, або СТО, або маленький магазинчик – їй не підходять правила гри, які транслюють для великого бізнесу. Ми хочемо бути корисними в кожній хвилині ефіру, і навіть у рекламних блоках, тому зараз комерційний відділ шукає рекламодавців, які в рекламному блоці будуть давати найгарячіші пропозиції – туристичні, розпродажі, якісь новинки», – розповіла пані Федорченко.

Також телеканал розповідатиме аудиторії, як отримувати гранти, як виставляти свою ідею на Kickstarter і залучати інвестиції. В ефірі плануються і «патріотичні» проекти. «Разом з Фабрикою думки Донбас” ми робили проект “Нові герої Донбасу”, зараз він в ефірі. У продакшні зараз “Люди Донбасу” і документальне кіно про визволення Маріуполя», – додала пані Федорченко.

Член Нацради Олександр Ільяшенко звернув увагу на те, що зміни в програмні концепції каналу (зокрема збільшення власного продукту на 30 хвилин) призведуть до збільшення ліцензійного збору. Якщо телеканал переоформить ліцензію без змін до програмної концепції, це обійдеться йому в 1680 гривень, якщо ж усе-таки коригуватиме програмну концепцію – це коштуватиме понад 80 тисяч гривень.

Члени Нацради порадили представникам компанії подумати і змінити заяву про переоформлення ліцензії, щоб не змінювати програмну концепцію. Сергій і Наталя Федорченки підтримали цю пропозицію та попросили Нацраду поки що відкласти розгляд заяви їхнього каналу.

Нацрада планує розглянути питання переоформлення ліцензії каналу вже на найближчому засіданні, 9 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду