detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
08.11.2017 20:19
Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал
Телеканал «Pro все» з новим власником переформатовується на 8 канал
Супутниковий телеканал «Pro все», який раніше належав Андрію Карпію, змінив власника та переформатовується на бізнес-канал під назвою 8 канал. Телеканал подав до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву про переоформлення ліцензії, розгляд якої Нацрада перенесла з 2 на 9 листопада.

До літа 2017 року супутникова ліцензія телеканалу «Pro все» була записана на ТОВ «ТРК “Клас”», яке належало Андрію Карпію (5,5%) та його компанії ТОВ «І українська радіо група» (94,5%). На ТРК «Клас» також записана ліцензія на загальнонаціональну ФМ-мережу «Стильне радіо “Перець FM”». Але влітку 2017 року пан Карпій виокремив телеканал у нову юридичну особу – ТОВ «ТРК “Про все”». Ця компанія зареєстрована 25 квітня 2017 року, її власниками на той момент були Андрій Карпій (29,55%) і ТОВ «І українська радіо група» (70,45%).

Протягом останніх місяців ТОВ «ТРК “Про все”» змінило назву на ТОВ «Арс магна продакшн», змінило власника: одноосібним власником компанії став Сергій Федорченко, змінило директора: замість Андрія Карпія компанію очолив Сергій Федорченко, а також змінило адресу: з вулиці Олександра Довженка, 14 у Києві на провулок Новопечерський, 5 у Києві.

До нового складу редакційної ради телеканалу увійшли Наталя Федорченко, Дмитро Єрьомін, Ірина Балавадзе та Артем Удовіченко.

Компанія подала до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву про переоформлення ліцензії. Крім організаційно-правових змін телеканал «Pro все» хоче змінити також логотип і програмну концепцію: мовник переформатовується на бізнес-канал під назвою 8 канал.

2 листопада в Нацраді компанію представляли новий власник каналу Сергій Федорченко та генеральна продюсерка каналу Наталя Федорченко.

Сергій Федорченко є повним тезкою радника київського міського голови Віталія Кличка та помічника на громадських засадах народного депутата від БПП Артура Палатного. Однак це не він. За даними єдиного державного реєстру, він є мешканцем міста Ірпінь Київської області. Нацраді пан Федорченко представився бізнесменом, але не уточнив, яким саме бізнесом займається.

Наталя Федорченко з листопада 2014 по червень 2015 року була директором Першого ділового каналу (ПрАТ «УНТ "Заграва"»).

У голови Нацради Юрія Артеменка із Сергієм Федорченком відбулася наступна розмова:

- Чому ви вирішили займатися телебаченням, навіщо вам телеканал?

- Тому що знайшовся творчий колектив, який запропонував ідею, – відповіла замість Сергія Федорченка Наталя Федорченко.

- Ви справжній власник?

- Справжній власник.

- Хто ви? Бізнесмен?

- Бізнесмен.

- Що у вас за бізнес?

- Зараз – телеканал.

- А до цього де ви гроші заробили?

- Були різні бізнеси, я їх позакривав, гроші зібрав.

- Ви думаєте, що телевізійний бізнес перспективніший ніж те, що ви позакривали?

- А чому ні?

- Може відмовитеся? Це бізнес дуже важкий.

- Ні, тільки вперед.

Наступним від членів Нацради було запитання «Як будете заробляти гроші?». На нього відповіла Наталя Федорченко, розкривши нову концепцію мовника під назвою 8 канал: «Ми хочемо зробити бізнес-канал для всієї родини. За допомогою молодих початківців-соціологів ми проводили фокус-групи і виявили, що потрібно глядачеві. Ми хочемо показати світло в кінці тунелю. Також ми хочемо розповісти бізнесу, як зробити бізнес вдалим без корупції».

За її словами, ефір каналу буде вибудований з кількох слотів. Ранок – це позитивний ефір з лайфхаками та особистими експериментами, ранкове шоу «Не проспи». День – присвячений жінкам: здоровий спосіб життя, виховання дітей, стосунки, бізнес для жінок. Вечір – інформаційно-бізнесовий, поділений за галузями бізнесу. Канал робить ставку на «абсолютно нові імена й обличчя».

«Ми будемо приділяти увагу не лише широкому загалу, а й маленькому бізнесу, коли людина працює локально, у неї кав’ярня, або СТО, або маленький магазинчик – їй не підходять правила гри, які транслюють для великого бізнесу. Ми хочемо бути корисними в кожній хвилині ефіру, і навіть у рекламних блоках, тому зараз комерційний відділ шукає рекламодавців, які в рекламному блоці будуть давати найгарячіші пропозиції – туристичні, розпродажі, якісь новинки», – розповіла пані Федорченко.

Також телеканал розповідатиме аудиторії, як отримувати гранти, як виставляти свою ідею на Kickstarter і залучати інвестиції. В ефірі плануються і «патріотичні» проекти. «Разом з Фабрикою думки Донбас” ми робили проект “Нові герої Донбасу”, зараз він в ефірі. У продакшні зараз “Люди Донбасу” і документальне кіно про визволення Маріуполя», – додала пані Федорченко.

Член Нацради Олександр Ільяшенко звернув увагу на те, що зміни в програмні концепції каналу (зокрема збільшення власного продукту на 30 хвилин) призведуть до збільшення ліцензійного збору. Якщо телеканал переоформить ліцензію без змін до програмної концепції, це обійдеться йому в 1680 гривень, якщо ж усе-таки коригуватиме програмну концепцію – це коштуватиме понад 80 тисяч гривень.

Члени Нацради порадили представникам компанії подумати і змінити заяву про переоформлення ліцензії, щоб не змінювати програмну концепцію. Сергій і Наталя Федорченки підтримали цю пропозицію та попросили Нацраду поки що відкласти розгляд заяви їхнього каналу.

Нацрада планує розглянути питання переоформлення ліцензії каналу вже на найближчому засіданні, 9 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY