Нацрада виставляє на конкурс 9 ФМ-частот на Донбасі

Нацрада виставляє на конкурс 9 ФМ-частот на Донбасі

12 Травня 2017
1924
12 Травня 2017
13:02

Нацрада виставляє на конкурс 9 ФМ-частот на Донбасі

1924
12 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на вільні дев’ять ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях, а також затвердила конкурсні умови.
Нацрада виставляє на конкурс 9 ФМ-частот на Донбасі
Нацрада виставляє на конкурс 9 ФМ-частот на Донбасі

На конкурс буде виставлено шість частот у Донецькій області: 91,5 МГц у Бахмуті, 102,4 МГц у Костянтинівці, 87,5 Мгц у Краматорську, 101,4 МГц і 103,7 МГц у Покровську, 90 МГц у Сартані, і три частоти в Луганській області: 103,0 МГц у Кремінній, 102,6 МГц у Старобільську, 104,4 МГц у Щасті.

Це все нові частоти, прораховані УДЦР у 2016-2017 роках.

Обсяг мовлення на всіх радіочастотах – 24 години на добу, потужність передавачів – від 5 Вт до 1 кВт.

Конкурсні умови передбачають особливі вимоги до програмної концепції:

  • у загальному обсязі мовлення не менше 30% мають становити соціально важливі програми (інформаційні та соціально-політичні) для забезпечення інформаційних потреб громадян;
  • дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення.

Конкурс буде оголошено найближчими днями офіційно в газеті «Голос України», де буде оприлюднено строки прийому заяв претендентів.

Нагадаємо, також 12 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на цифрове ефірне телевізійне мовлення на окупований Крим з використанням 50 ТВК (стандарт DVB-T2) у селищі Чонгарі Херсонської області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1924
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду