Нацрада скасувала рішення, яким до УПП були включені цифрові канали

Нацрада скасувала рішення, яким до УПП були включені цифрові канали

6 Листопада 2014
4755
6 Листопада 2014
14:04

Нацрада скасувала рішення, яким до УПП були включені цифрові канали

4755
Нацрада скасувала рішення, яким до УПП були включені цифрові канали
Нацрада скасувала рішення, яким до УПП були включені цифрові канали

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала таким, що втратило чинність, власне рішення № 1260 від 29.08.2012 про затвердження Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги, яким до універсальної програмної послуги були включенні телеканали, що здобули ліцензії на цифрове ефірне мовлення.

 

Рішення про скасування набирає чинності з 1 січня 2015 року.

 

За словами членів Нацради, універсальна програмна послуги повертається до попереднього складу, коли до неї входили тільки ті телеканали, що володіють ліцензіями на аналогове ефірне мовлення (кількість загальнонаціональних ефірних аналогових каналів становить 16).

 

Нагадаємо, розширення УПП відбулося з кількох спроб. 11 липня 2012 року Нацрада включила додатково до УПП телеканали, які здійснюють мовлення в стандарті DVB-T2 відповідно до ліцензій в мультиплексах МХ-1, 2, 3, 5. Але через півтора місяці, 29 серпня 2012 року, регулятор скасував це рішення і затвердив новий документ - Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги. У ньому йшлося, що провайдери мають формувати програмну послугу відповідно до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, що до УПП мають входити всі телеканали, які здійснюють наземне ефірне мовлення, і що в перехідний період від аналогового до цифрового мовлення склад УПП включає програми телерадіоорганізацій, які здійснюють аналогове та/або цифрове мовлення.

 

24 вересня 2012 року Мін'юст зареєстрував цей документ, попри те, що кабельники та супутникові канали просили цього не робити, вважаючи ухвалені Нацрадою нововведення дискримінаційними. Як приймалося рішення Нацради № 1260, детально аналізував на «Детектор медіа» медіаюрист Юрій Крайняк (читайте тут, тут і тут).

 

Новий склад Нацради, зважаючи на неодноразові звернення індустрії, вирішив переглянути це питання. 25 вересня регулятор виніс на громадське обговорення питання щодо скасування Правил формування програмної послуги. Річ у тім, що до Нацради надійшло звернення Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва про необхідність перегляду рішення Нацради № 1260. Це відомство опрацювало звернення Асоціації правовласників і постачальників контенту, Незалежної асоціації телерадіомовників, «Телекомунікаційної палати України», телеканалу новин «24» і ТОВ «Телеодин», які звертали увагу на проблемні питання з рішенням Нацради про Правила формування програмної послуги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4755
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Idiotto
3458 дн. тому
Педерасты.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду