Мін’юст зареєстрував рішення Нацради по УПП

4 Жовтня 2012
7213
4 Жовтня 2012
12:39

Мін’юст зареєстрував рішення Нацради по УПП

7213
Мін’юст зареєстрував рішення Нацради по УПП

Міністерство юстиції України зареєструвало рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 29 серпня 2012 року «Про затвердження Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги». Про це 3 жовтня під час брифінгу повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

Воно було зареєстроване 24 вересня за № 1645/21957. Голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що рішення має роз'яснювальний характер. «Є норма закону, і ми взагалі могли б не ухвалювати такого рішення. Але, враховуючи ситуацію, яка склалася у зв'язку зі складністю переходу від "аналогу"на "цифру", для того, щоб не було різного тлумачення універсальної програмної послуги, ми ухвалили це рішення, щоб роз'яснити провайдерам програмної послуги, яким чином формується УПП саме в перехідний період», - сказав пан Манжосов, зазначає прес-служба регулятора.

 

А у відповідь на звернення Асоціації правовласників і постачальників контенту та представників українських телевізійних супутникових телеканалів до президента, спікера та інших представників влади щодо УПП, пан Манжосов зазначив: «Ми знаємо, що це дрібні компанії, які є розповсюджувачами іноземних каналів на території України. Звичайно, якщо розширюється УПП і включаються в цей перелік вітчизняні канали, то іноземні канали підуть із мереж наших кабельних операторів. Але також існує вимога Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», яким зобов'язано Національну раду дбати про розвиток саме вітчизняних телерадіоорганізацій»

 

Нагадаємо, 29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала своє рішення № 1033 від 11 липня про включення цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги (УПП) та затвердила новий документ - «Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7213
Читайте також
19.10.2012 19:08
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
23 818
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rrr
4223 дн. тому
нє-нє-нє, Олексію, в Україні ця інституція сама МІНЬЮСТ))))
Олексій
4223 дн. тому
Українською Міністерство юстиції скорочується до "Мін'юст" (ч.1 ст. 1 Положення про Міністерство юстиції України).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду