Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів

Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів

16 Квітня 2015
2778

Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів

2778
Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів
Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів

Міліція заявляє, що  Олеся Бузину, який був розстріляний сьогодні, 16 квітня, у дворі власного будинку по вул. Дегтярівській у Києві, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ. Про це  повідомляє з посиланням на  начальника київської міліції Олександра Терещука газета «Сегодня», шеф-редактором якої до березня був загиблий.

 

«Імовірно, використовували пістолет ТТ калібру 7,62. Попадання в голову і в тіло», - заявив він на місці злочину.

 

Він також повідомив, що у справі є п'ять свідків.

 

У Києві оголошено план «Сирена» для перехоплення автомобіля, з якого застрелили Олеся Бузину.

 

Вбивць письменника і скандально відомого журналіста Олеся Бузини було двоє, один з них зробив контрольний постріл у голову. Про це depo.ua розповів сусід загиблого Віталій Т. Чоловік припустив, що Олесь Бузина йшов додому на обід. «Я живу в четвертому під'їзді, а Бузина проживав у другому Але двір у нас загальний. Начебто все було тихо. Коли я вже йшов з обіду на роботу, то раптом почув кілька гучних пострілів», - розказав він.

 

Чоловік зазначив, що відразу обернувся і побачив, як в метрах 50-70 від нього двоє чоловіків стріляють в Олеся Бузину. «Було звичайно далеченько, але я побачив, що Бузина навіть намагався закриватися руками від пострілів. Все це відбувалося кілька секунд. Після чого один з хлопців застрибнув у машину темного кольору, яка була припаркована біля під'їзду Бузини. А другий вбивця підійшов до вже лежачого Бузини і ще один раз вистрілив у нього. Напевно, це був контрольний постріл в голову», - додав свідок події.

 

За його словами, після цього і другий вбивця стрибнув у ту ж машину, і вона дуже швидко зникла з двору. Чоловік каже, що номери на авто були іноземними.

 

«Виходить, що вбивці чекали на Бузину, щоб розправитися з ним. Добре, що я був досить далеко від місця події. Тому, що якби я був поруч, то мене могли прибрати, як свідка», - сказав Віталій Т.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого журналіста Олеся Бузину. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформацію підтвердила столична міліція. «Щойно на вул. Дегтярівській в районі будинку номер 58 з «Форд Фокус» темно-синього кольору був розстріляний сумнозвісний журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були чи латвійські, чи білоруські. Точно не українські», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра внутрішніх справ попросив терміново всіх водіїв міста Києва телефонувати до міліції, якщо вони побачать на вулиці машину з аналогічними прикметами.

 

Очевидець інциденту, заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид на своїй сторінці у Facebook пише, що Олеся Бузину застрелили прямо на подвір'ї біля будинку. «Вистріли чули всі», - пише вона. «Стріляли з-за спини ... 2 чоловіка. Його реально випасали декілька днів, зі слів міліції. Були на машині з іноземними номерами», - пізніше додала вона.

 

Олесь Бузина відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

 

З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня», вів авторські колонки, керував авторськими проектами «Военный эксперт» і «Так, но не так».

 

13 січня 2015 року був призначений шеф-редактором газети «Сегодня». Але на початку березня звільнився. Сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду