detector.media
16.04.2015 18:22
Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів
Міліція знайшла свідків вбивства Бузини - один з них каже, що журналіст закривався від пострілів

Міліція заявляє, що  Олеся Бузину, який був розстріляний сьогодні, 16 квітня, у дворі власного будинку по вул. Дегтярівській у Києві, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ. Про це  повідомляє з посиланням на  начальника київської міліції Олександра Терещука газета «Сегодня», шеф-редактором якої до березня був загиблий.

 

«Імовірно, використовували пістолет ТТ калібру 7,62. Попадання в голову і в тіло», - заявив він на місці злочину.

 

Він також повідомив, що у справі є п'ять свідків.

 

У Києві оголошено план «Сирена» для перехоплення автомобіля, з якого застрелили Олеся Бузину.

 

Вбивць письменника і скандально відомого журналіста Олеся Бузини було двоє, один з них зробив контрольний постріл у голову. Про це depo.ua розповів сусід загиблого Віталій Т. Чоловік припустив, що Олесь Бузина йшов додому на обід. «Я живу в четвертому під'їзді, а Бузина проживав у другому Але двір у нас загальний. Начебто все було тихо. Коли я вже йшов з обіду на роботу, то раптом почув кілька гучних пострілів», - розказав він.

 

Чоловік зазначив, що відразу обернувся і побачив, як в метрах 50-70 від нього двоє чоловіків стріляють в Олеся Бузину. «Було звичайно далеченько, але я побачив, що Бузина навіть намагався закриватися руками від пострілів. Все це відбувалося кілька секунд. Після чого один з хлопців застрибнув у машину темного кольору, яка була припаркована біля під'їзду Бузини. А другий вбивця підійшов до вже лежачого Бузини і ще один раз вистрілив у нього. Напевно, це був контрольний постріл в голову», - додав свідок події.

 

За його словами, після цього і другий вбивця стрибнув у ту ж машину, і вона дуже швидко зникла з двору. Чоловік каже, що номери на авто були іноземними.

 

«Виходить, що вбивці чекали на Бузину, щоб розправитися з ним. Добре, що я був досить далеко від місця події. Тому, що якби я був поруч, то мене могли прибрати, як свідка», - сказав Віталій Т.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого журналіста Олеся Бузину. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформацію підтвердила столична міліція. «Щойно на вул. Дегтярівській в районі будинку номер 58 з «Форд Фокус» темно-синього кольору був розстріляний сумнозвісний журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були чи латвійські, чи білоруські. Точно не українські», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра внутрішніх справ попросив терміново всіх водіїв міста Києва телефонувати до міліції, якщо вони побачать на вулиці машину з аналогічними прикметами.

 

Очевидець інциденту, заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид на своїй сторінці у Facebook пише, що Олеся Бузину застрелили прямо на подвір'ї біля будинку. «Вистріли чули всі», - пише вона. «Стріляли з-за спини ... 2 чоловіка. Його реально випасали декілька днів, зі слів міліції. Були на машині з іноземними номерами», - пізніше додала вона.

 

Олесь Бузина відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

 

З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня», вів авторські колонки, керував авторськими проектами «Военный эксперт» і «Так, но не так».

 

13 січня 2015 року був призначений шеф-редактором газети «Сегодня». Але на початку березня звільнився. Сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY