Верховний Суд повторно розглядатиме справу Османа Пашаєва проти СТБ

Верховний Суд повторно розглядатиме справу Османа Пашаєва проти СТБ

26 Січня 2015
4540

Верховний Суд повторно розглядатиме справу Османа Пашаєва проти СТБ

4540
Верховний Суд повторно розглядатиме справу Османа Пашаєва проти СТБ
Верховний Суд повторно розглядатиме справу Османа Пашаєва проти СТБ

Верховний Суд України повторно розглядатиме справу за позовом журналіста Османа Пашаєва (який нині курирує інформаційне мовлення Першого національного) про поновлення на роботі на телеканалі СТБ. Про це «Детектор медіа» повідомив представник пана Пашаєва в суді Юрій Свірко.

 

«Сьогодні (26 січня. - ТК) колегія Вищого спеціалізованого суду України розглянула заяву Османа Пашаєва про перегляд рішення апеляційного суду, яким Осману Пашаєву втретє відмовили в поновленні на роботі. В апеляційній скарзі ми просимо відновити дію попереднього рішення 2012 року про поновлення Османа Пашаєва на роботі. Головуючий суддя В'ячеслав Кузнєцов оголосив рішення допустити справу до провадження. Це вперше в історії одну й ту ж справу щодо поновлення журналіста на роботі розглядатиме Верховний Суд», - повідомив пан Свірко.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ММЦ-СТБ і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців). Справа слухається з грудня 2009 року і за цей час пройшла 12 чи 13 інстанцій, уточнив пан Свірко.

 

У 2011 році Шевченківський районний і Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована.

 

Представник позивача звернувся до Верховного Суду, який у 2012 році скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь Османа Пашаєва, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня 2012 року Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ мав виплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

На початку лютого 2013 року стало відомо СТБ, що поновив Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським. А 4 лютого журналіст розпочав роботу на СТБ.

 

Однак у лютому 2013 року стало відомо, що заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук подав касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду щодо Османа Пашаєва.

 

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення у справі за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і направив справу на новий розгляд до Шевченківського суду Києва. Відтоді справа по третьому колу пройшла ще дві інстанції, де рішення були на користь каналу СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду