Осман Пашаєв розпочав роботу на СТБ (ФОТО)

4 Лютого 2013
6790
4 Лютого 2013
18:26

Осман Пашаєв розпочав роботу на СТБ (ФОТО)

6790
Йому виділили робоче місце поза ньюзрумом «Вікон-новин»
Осман Пашаєв розпочав роботу на СТБ (ФОТО)

4 лютого журналіст Осман Пашаєв розпочав роботу на каналі СТБ після поновлення за рішенням суду на посаді спеціального кореспондента. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Як пише журналіст, на СТБ йому виділили робоче місце на першому поверсі, тоді як ньюзрум каналу розташований на четвертому. Як уточнила у Facebook кореспондент СТБ Ольга Червакова, пану Пашаєву виділили місце в проекті «Правила життя», хоча в ньюзрумі «Вікон-новин» є порожнє місце Наталі Соколенко.

 

«Порожні столи, інтернету немає, навіть електророзетки забиті папером, залишати робоче місце не можна :). Щоб отримати завдання, мені в ньюзрум підніматися не можна, керівництво буде спускатися до мене», - повідомляє пан Пашаєв. І додає: «Ознайомлююся з трудовим розпорядком, поки не зійшлися за графіком, оформлюємо зарплатну картку, вже видали тимчасовий пропуск».

 

Робоче місце - фото з Facebook Османа Пашаєва 

 

Осман Пашаєв пише, що представник відділу нарахування зарплат сказала, що йому перерахували гроші за реквізитами, вказаними у постанові суду. Однак пан Пашаєв наразі їх ще не отримав. Відповідно до рішення Апеляційного суду міста Києва, СТБ має сплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що СТБ поновив журналіста Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським.

 

Представник журналіста у суді Юрій Свірко вважає, що наказ виданий «заднім числом» або приховувався. Натомість заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Анатолій Максимчук стверджує, що Пашаєва поновили на роботі як тільки дізнались про рішення Апеляційного суду від 26.09.2012.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до «ММЦ-СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний та Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Його представник Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Апеляційного суду міста Києва. 26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу прийняв рішення на користь позивача.

 

Окрім цього 10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва: «Як представник Пашаєва я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді, як відбулося поновлення на роботі». Цю справу розглядає суддя Наталія Притула. Наступне засідання відбудеться в лютому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду