Кабмін планує погодити розміри штрафів Нацради

19 Листопада 2012
7994
19 Листопада 2012
19:18

Кабмін планує погодити розміри штрафів Нацради

7994
Проект урядового розпорядження підтримали в Держпідприємництві
Кабмін планує погодити розміри штрафів Нацради

 

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) підтримала проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про погодження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення». Про це повідомляє прес-служба державного органу.

 

Проект розпорядження, розроблений Нацрадою, поділяє можливі порушення на чотири групи, окремі для провайдерів і мовників.

 

Для одиниці виміру розмірів штрафів, як і раніше, пропонується застосувати показник мінімальної заробітної плати, розмір якої законодавчо встановлюється при затвердженні Державного бюджету України.

 

При цьому формула для розрахунку розмірів штрафів максимально наближена до чинної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору, оскільки використовуються однакові параметри (мінімальна заробітна плата, кількість населення, яке проживає на території розповсюдження програмної послуги).

 

У документі передбачено обмеження щодо граничного розміру штрафів: штраф не може перевищувати розміру ліцензійного збору на момент накладання штрафу.

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження «Про погодження розмірів штрафів...» на засіданні 24 жовтня. Документ має погодити Кабмін.

 

Як відомо, згідно з ч. 10 ст. 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» розміри штрафів встановлюються Нацрадою за погодженням Кабміну. На сьогодні розміри штрафів не встановлені, що унеможливлює застосування таких санкцій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду