detector.media
19.11.2012 19:18
Кабмін планує погодити розміри штрафів Нацради
Проект урядового розпорядження підтримали в Держпідприємництві

 

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) підтримала проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про погодження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення». Про це повідомляє прес-служба державного органу.

 

Проект розпорядження, розроблений Нацрадою, поділяє можливі порушення на чотири групи, окремі для провайдерів і мовників.

 

Для одиниці виміру розмірів штрафів, як і раніше, пропонується застосувати показник мінімальної заробітної плати, розмір якої законодавчо встановлюється при затвердженні Державного бюджету України.

 

При цьому формула для розрахунку розмірів штрафів максимально наближена до чинної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору, оскільки використовуються однакові параметри (мінімальна заробітна плата, кількість населення, яке проживає на території розповсюдження програмної послуги).

 

У документі передбачено обмеження щодо граничного розміру штрафів: штраф не може перевищувати розміру ліцензійного збору на момент накладання штрафу.

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження «Про погодження розмірів штрафів...» на засіданні 24 жовтня. Документ має погодити Кабмін.

 

Як відомо, згідно з ч. 10 ст. 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» розміри штрафів встановлюються Нацрадою за погодженням Кабміну. На сьогодні розміри штрафів не встановлені, що унеможливлює застосування таких санкцій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY