Юрій Стець стурбований перешкоджанням журналістам під час виборів і ситуацією в УНІАН

30 Жовтня 2012
6731
30 Жовтня 2012
18:08

Юрій Стець стурбований перешкоджанням журналістам під час виборів і ситуацією в УНІАН

6731
Планує негайно скликати засідання Комітету з питань свободи слова та інформації
Юрій Стець стурбований перешкоджанням журналістам під час виборів і ситуацією в УНІАН

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець планує скликати засідання комітету для обговорення перешкоджання журналістам під час парламентських виборів, ситуації в інформаційній агенції УНІАН і скарги народного депутата Віталія Журавського на програму «Гроші» «1+1» і новини 5-го каналу. Про це він повідомив «Детектор медіа».

 

«І комітет, і я особисто, стурбовані ситуацією, яка виникла довкола інформаційної агенції УНІАН», - сказав Юрій Стець.

 

За словами пана Стеця, він планує негайно зібрати засідання Комітету. «Я вже переговорив із деякими членами Комітету. Вони обурені, і висловили підтримку моїй пропозиції негайно зібратися з приводу цього питання. Тому найближчими днями (середа-четвер) я спробую зібрати кворум і запропонувати до порядку денного декілька питань:  про перешкоджання журналістам під час парламентських виборів 2012; ситуація з УНІАН; питання по Журавському», - сказав голова Комітету.

 

Зібрати кворум буде не просто, уточнив пан Стець, оскільки не всі депутати комітету будуть в наступному парламенті. «Тому вони вважають, що місію цього скликання вони виконали. Але я в будь-якому випадку спробую їх переконати, що проблема свободи слова в Україні і наявність або відсутність мандату - це дві різні історії», - запевнив голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, коментуючи ситуацію, сказав, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю.

 

29 жовтня журналістський рух «Стоп цензурі!» виступив із заявою про існування в Україні системної політичної цензури, прикладом якої стала ситуація в УНІАН. «Стоп цензурі!» вимагає від менеджменту УНІАН припинити цензурування новин, а від Адміністрації президента - публічно пояснити факт існування політичної цензури в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6731
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду