П’ятеро редакторів сайту УНІАН поскаржилися на цензуру гендиректора

26 Жовтня 2012
9245
26 Жовтня 2012
20:13

П’ятеро редакторів сайту УНІАН поскаржилися на цензуру гендиректора

9245
П’ятеро редакторів сайту УНІАН поскаржилися на цензуру гендиректора

П'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Відповідну заяву вони поширили увечері 26 жовтня.

 

«Сьогодні Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий довів до відома редакторів сайту УНІАН Любові Жаловаги і Валентини Романенко, що на підставі службової записки керівника інтернет-проектів УНІАН Миколи Кондратенка кожна з них оштрафована на 200 гривень за оприлюнення на сайті новини під заголовком "На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою"», - йдеться в заяві.

 

Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту. У новині йшлося про пікет під Адміністрацією президента на захист біличанського лісу. «Розмова з Кондратенком і Осадчим звелася до з'ясування питання "Навіщо ви зачіпаєте Януковича?"», - стверджують вони.

 

«Після нашої заяви про наміри оприлюднити зміст розмови і факти цензури на сайті керівництво, передчуваючи наслідки для себе, спочатку дало задній хід, а потім почало вдаватися до шантажу», - йдеться в заяві.

 

Журналісти вирішили оприлюднити цю інформацію: «Ми були свідомі, що зі зміною керівництва зміняться і правила гри, але ми, як могли, старалися зберегти обличчя сайту у надії на тимчасовість ситуації і на кращі часи. Сподіваємося, що цією заявою ми якраз це і робимо - наближаємо кращі часи».

 

Заяву підписали старший редактор сайту УНІАН Любов Жаловага, редактори сайту УНІАН Валентина Романенко, Наталія Овдієнко, Роман Романюк і більд-редактор УНІАН Наталія Негрей.

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий поки що відмовився коментувати «Телекритиці» заяву підлеглих.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9245
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сумно
4200 дн. тому
І що сумно - їх таки дійсно звільнять ці пропартієрегіонівські шавки - осадчі, кондратенки, і т.д. - та ще й принизять чорним піаром та "вовчим квитком" на подальшу роботу в інших ЗМІ. І ніхто цим людям не допоможе.
ДимОК
4200 дн. тому
Уволить писак за профнепригодность. Студентки почувствовали себя журналистами
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду