Гендиректор УНІАН: не всі співробітники усвідомили різницю між об’єктивністю і суб’єктивністю

29 Жовтня 2012
8363
29 Жовтня 2012
23:07

Гендиректор УНІАН: не всі співробітники усвідомили різницю між об’єктивністю і суб’єктивністю

8363
Гендиректор УНІАН: не всі співробітники усвідомили різницю між об’єктивністю і суб’єктивністю

Генеральний директор інформаційної агенції УНІАН Вадим Осадчий вважає, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю. Так пан Осадчий прокоментував «Детектор медіа» заяву п'яти редакторів сайту УНІАН про цензуру з боку генерального директора.

 

«З моменту приходу, новою адміністрацією інформаційного агентства УНІАН було взято курс на якісне реформування всіх продуктів компанії, одним з яких є, в тому числі, і веб-сайт УНІАН. За основу ідеології "перезапуску" було взято формування нового іміджу УНІАН - як серйозного, ділового інформаційного ресурсу з високою репутацією і нейтральним, об'єктивним висвітленням подій, що відбуваються в країні», - пояснює пан Осадчий.

 

У такому агентстві, на думку гендиректора, апріорі не може бути цензури. «Саме цей підхід і став визначальним під час минулої виборчої кампанії - на сторінках УНІАН присутні всі погляди і точки зору, а сама кампанія висвітлювалася в повному обсязі», - наголошує пан Осадчий.

 

За словами гендиректора УНІАН, не всі співробітники компанії, на жаль, сприйняли цю стратегію змін і усвідомили різницю між об'єктивною інформаційною картиною і суб'єктивною точкою зору на події, що відбуваються. «Деякі співробітники, зберігши впевненість у своєму праві впливати на об'єктивність відображення освітлюваних агентством подій, сприйняли спроби зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними, дійсно незалежними і позаконтекстними (що є, безумовно, однією з найважливіших характеристик продукції будь-якої компанії, іменованої "інформаційним агентством"), як цензуру або практику утисків свободи слова», - вважає гендиректор.

 

Як і в будь-якого іншого ЗМІ, завдання УНІАН - добувати і поширювати інформацію, пояснює пан Осадчий. «Із цією метою ми знаходимося в постійному контакті з політиками і партіями, органами влади та прес-службами великих компаній. Але з єдиною метою - дати нашим клієнтам і читачам доступ до оперативної інформації», - додає він.

 

«Наша позиція була і залишається незмінною - кожен співробітник компанії має безумовне і беззастережне право на особисті взгяд, на політичну і громадянську позицію. Але вони не можуть впливати на інформаційний продукт, який готує агентство - стрічка новин УНІАН повинна бути виваженою, об'єктивною і неупередженою», - резюмує гендиректор УНІАН.

 

Нагадаємо, п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Відповідну заяву вони поширили увечері 26 жовтня. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

 

29 жовтня журналістський рух «Стоп цензурі!» виступив із заявою про існування в Україні системної політичної цензури, прикладом якої стала ситуація в УНІАН. «Стоп цензурі!» вимагає від менеджменту УНІАН припинити цензурування новин, а від Адміністрації президента - публічно пояснити факт існування політичної цензури в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8363
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду