Нацрада затвердила п’ять регуляторних актів

28 Грудня 2011
11531
28 Грудня 2011
18:30

Нацрада затвердила п’ять регуляторних актів

11531
Нацрада затвердила п’ять регуляторних актів

28 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила п'ять регуляторних актів, які передасть на реєстрацію у Міністерство юстиції України. Чотири із цих документів Нацрада вже затверджувала минулого і цього року, однак вони не пройшли реєстрацію Мін'юсту та були повернені на доопрацювання.

 

Отже, Нацрада затвердила:

Положення про скасування санкції «оголошення попередження»;

Інструкцію про порядок, здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги;

нову редакцію Системи візуальних позначок класифікації кіно- та відеопродукції в залежності від аудиторії, на яку вона розрахована;

Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті;

Положення про видачу, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги.

 

Затверджуючи ці регуляторні акти, Нацрада визнала такими, що втратили чинність, свої попередні рішення по подібних документах.

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, суттєвої різниці у змісті попередніх та нових документів немає, окрім Положення про видачу, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги, яке нещодавно проходило громадське обговорення.

 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 17 закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», Нацрада зобов'язана реєструвати в Міністерстві юстиції усі регуляторні акти, в тому числі й нормативно-правові. Міністерство юстиції перевіряє їх щодо відповідності нормам Конституції України та чинного законодавства загалом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11531
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду