Парламент прийняв за основу законопроект щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюну

30 Листопада 2010
16678
30 Листопада 2010
14:57

Парламент прийняв за основу законопроект щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюну

16678
Парламент прийняв за основу законопроект щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюну

30 листопада парламент прийняв за основу проект закону № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів (зареєстрований групою депутатів). За нього проголосувало 303 народні депутати.

 

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, виступаючи загалом на користь цього законопроекту, зауважив, що деякі положення проекту в подальшому потрібно добре доопрацювати.

 

Нагадаємо, що головною метою законопроекту є приведення вітчизняного законодавства про рекламу у відповідність з Рамковою конвенцією, захист нинішнього та прийдешніх поколінь від руйнівних наслідків споживання тютюнових виробів для здоров'я людей, а також соціальних, екологічних і економічних наслідків споживання тютюну й впливу тютюнового диму. Законопроектом передбачається повна заборона реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів.

 

Зокрема, проектом 5164 пропонується заборонити будь-яку рекламу тютюнових виробів, а також рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими ці вироби випускаються.

 

Крім того, передбачається заборонити спонсорство телевізійних і радіо передач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, крім реклами в спеціалізованих виданнях та на спеціалізованих виставкових заходах.

 

Пропонується також встановити, що реклама будь-яких товарів чи послуг не повинна містити зображення тютюнових виробів чи процесу їх куріння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16678
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду