detector.media
30.11.2010 14:57
Парламент прийняв за основу законопроект щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюну

30 листопада парламент прийняв за основу проект закону № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів (зареєстрований групою депутатів). За нього проголосувало 303 народні депутати.

 

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, виступаючи загалом на користь цього законопроекту, зауважив, що деякі положення проекту в подальшому потрібно добре доопрацювати.

 

Нагадаємо, що головною метою законопроекту є приведення вітчизняного законодавства про рекламу у відповідність з Рамковою конвенцією, захист нинішнього та прийдешніх поколінь від руйнівних наслідків споживання тютюнових виробів для здоров'я людей, а також соціальних, екологічних і економічних наслідків споживання тютюну й впливу тютюнового диму. Законопроектом передбачається повна заборона реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів.

 

Зокрема, проектом 5164 пропонується заборонити будь-яку рекламу тютюнових виробів, а також рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими ці вироби випускаються.

 

Крім того, передбачається заборонити спонсорство телевізійних і радіо передач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, крім реклами в спеціалізованих виданнях та на спеціалізованих виставкових заходах.

 

Пропонується також встановити, що реклама будь-яких товарів чи послуг не повинна містити зображення тютюнових виробів чи процесу їх куріння.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY