Прокат фільму «Пила-7» в Україні заборонили через висновки НЕК щодо «Пили-6»?

2 Листопада 2010
27332
2 Листопада 2010
16:12

Прокат фільму «Пила-7» в Україні заборонили через висновки НЕК щодо «Пили-6»?

27332
Прокат фільму «Пила-7» в Україні заборонили через висновки НЕК щодо «Пили-6»?

В Україні на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України заборонили до прокату фільм «Пила-7».

 

Члени експертної комісії вважають фільм таким, що «пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя, катування людей та може завдати шкоди моральному вихованню громадян». З повним текстом експертного висновку можна ознайомитись тут.

 

Це перший випадок заборони цієї кінострічки в Україні від першого до шостого епізоду «Пили».

 

У коментарях ТК директор «Каскад Україна» Тамара Яловська, сказала, що «Пила-7»  не має ознак жорстокості, що виходять за рамки стилістики попередніх серій фільму. «Ми подавали заявку на прокат стрічки із зазначенням категорії 21Х, як і "Пилу 6"». Нагадаємо, категорія 21Х означає, що до перегляду фільму в кінотеатри не допускатимуть глядачів до 21 року.

 

Раніше, 19 листопада 2009 року, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала, що фільм «Пила 6» не відповідає чинному законодавству у сфері захисту суспільної моралі, оскільки пропагує культ насильства та жорстокості і не може розповсюджуватись на території України. 23 листопада 2009 року текст рішення НЕК було вручено заявникові - директору ТОВ «Каскад Україна» Тамарі Яловській з відповідними роз'ясненнями щодо його змісту.



НЕК звернулася до Державної служби кінематографії Міністерства культури і туризму України щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними прокатних посвідчень на право розповсюдження та демонстрування фільму «Пила 6».



10 листопада 2009 року відбулося засідання Урядового комітету з питань гуманітарної та соціальної політики. Розглянуто ситуацію, яка склалась між Державною службою кінематографії Мінкульттуризму України та НЕК у зв'язку з видачею державного прокатного посвідчення на «Пила-6».

 

Фахівці Національної комісії провели дослідження фільму «Пила-6». «Оскільки ця стрічка є такою, що пропагує  культ насильства та жорстокості, зроблені висновки про її невідповідність законодавству про захист суспільної моралі», - зазначено на сайті НЕК. Тоді ж розглядалося питання про законність видачі прокатного посвідчення щодо фільму «Хостел-2».

 

«За результатами розгляду питання щодо фільмів "Хостел-2" та "Пила-6" на засіданні Урядового комітету з питань гуманітарної та соціальної політики прийнято рішення рекомендувати Міністерству культури і туризму України та Головному управлінню державної служби України провести службове розслідування щодо дій з видачі прокатних посвідчень на означені фільми», - зазначає сайт НЕК.

 

«Пила» - серія трилерів, що 2010 року увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найприбутковіший хоррор-кіносеріал всіх часів. У цьому стрічці поступилися фільми жахів, що стали класикою, - «П'ятниця, 13-те», «Жах на вулиці В'язів», «Геловін» і «Техаська різанина бензопилою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27332
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
polirol90210
4580 дн. тому
От із за такої падли страдають люди в яких є невелички прокати дисків з фільмами, яим ледве на хліб стає ,бо згідно статі 300 це вже є кримінал,а щоб відмазатись вже просять тисячі долларів,ну і як в цій країні жити?Щоб ті гниди здохли!
Jc
4930 дн. тому
Костицький - старий дибіляко і маразматик!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Досить знаущатися над Україною гомос-сексус
Дмитро
4931 дн. тому
Правильно сделали. Если в первом фильме еще был какой-то смысл, новизна и идея, то в последующих фильмах была только кровяка и больше ничего. В первом фильме жестокость и кровь были не самоцелью, а фоном для развязки. В остальных же сериях просто резанина.
кокотюха
4932 дн. тому
костицького треба віддати Пилці і зняти про це Пилку-8. у одній камері з костицьким сидітиме тобачнег
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду