Севастопольська мерія вимагає від Міноборони звільнити начальника військової ТРК «Бриз» за націоналізм

9 Червня 2010
4898
9 Червня 2010
12:49

Севастопольська мерія вимагає від Міноборони звільнити начальника військової ТРК «Бриз» за націоналізм

4898
Севастопольська мерія вимагає від Міноборони звільнити начальника військової ТРК «Бриз» за націоналізм

Керівництво Севастопольської міської державної адміністрації вимагає від Міністерства оборони України звільнення начальника телерадіокомпанії ВМС України «Бриз» Мирослава Мамчака. Про це повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на Громадський комітет «Український Севастополь».

 

Як передає «Радіо свобода», нова севастопольська влада закидає військовим журналістам «пропаганду українського націоналізму» і «розпалювання ворожнечі до братнього російського народу».

 

ТРК «Бриз» заснували майже одночасно з ВМС України - у 1992 році. В 1994 році радіо «Бриз» вперше вийшло в ефір, згодом розпочалося телевізійне мовлення. Від самого початку цю телерадіокомпанію очолював військовий журналіст, капітан першого рангу Мирослав Мамчак.

 

Згідно з повідомленням «Свободи», наприкінці квітня новопризначений голова Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов направив міністрові оборони України адміралу Михайлові Єжелю листа з різкою критикою редакційної політики «Бризу», зокрема висловлювань в ефірі щодо «харківських угод», а також стосовно дій російських військових у Севастополі.

 

Прес-служба мерії у коментарі «Радіо Свобода» сказала, що не може ані підтвердити, ані спростувати дану інформацію.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4898
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Репортер2
5071 дн. тому
А какое дело горадминистрации до военных. ЧФ РФ они не указывают?
Севастополец
5076 дн. тому
Ох давно пора........этого следовало еще лет 10 назат сделать....Больной на всю голову старикан запорол радиостанцию...Мерит все националистическими методами!!!!!!!!!!!!!!!
sea
5076 дн. тому
доколе?
jhngor
5076 дн. тому
Военный-ненационалист - это хуже безалкогольного пива и резиновых женщин.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду