Ігоря Мірошниченка відпустили. Він планує позиватися до МВС (ДОПОВНЕНО)

9 Квітня 2010
24262
9 Квітня 2010
12:07

Ігоря Мірошниченка відпустили. Він планує позиватися до МВС (ДОПОВНЕНО)

24262
Ігоря Мірошниченка відпустили. Він планує позиватися до МВС (ДОПОВНЕНО)

Спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ» Ігоря Мірошниченка, журналіста газети «Свобода» Андрія Мохника та ще 10 затриманих напередодні, 8 квітня, активістів «Свободи» відпустили за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва.

 

«Вночі о третій нас випустили. Мені не було пред'явлено жодного звинувачення  щодо жодного адміністративного правопорушення. З 13-ти затриманих так само безневинними виявилося 10. Трьом винесли усне попередження за дрібне хуліганство», - розповів ТК Андрій Мірошниченко.

 

Своє затримання він вважає незаконним. Також Ігор Мірошниченко збирається подавати до суду на МВС України - як журналіст і як активіст «Свободи». «Учора головне управління МВС поширило заяву, у якій ідеться про те, що представники "Свободи" увірвалися і розгромили виставку. Цю інформацію ми вважаємо наклепом. Також мені, та іншим представникам ЗМІ, серед яких - знімальна група "Нового каналу", перешкоджали виконувати службові обов'язки», - каже пан Мірошниченко.

 

У повідомленні головного управління МВС України зазначено:  «8 квітня під час брифінгу в Українському домі з приводу документальної фотовиставки 13 представників однієї з політичних сил правого толку вчинили спробу перешкодити народному депутату України В.В. Колесніченку спілкуватися з журналістами. Спочатку порушники голосно вигукували різні гасла, заважаючи проведенню брифінгу. Народний депутат України звернувся до бешкетників та попросив припинити безлад. У відповідь на це вони почали рвати книжки з фотографіями експозиції виставки та жбурляти їх у бік народного депутата».

 

У тексті заяви також ідеться про те, що під час затримання представники міліції не знали, що Ігор Мірошниченко є представником ЗМІ: «Згодом, вже в райуправлінні, з'ясувалося, що один з затриманих є працівником засобу масової інформації. Варто зауважити, що під час інциденту у залі Українського дому цей громадянин був серед порушників та жодним чином не повідомив працівників міліції про те, що він журналіст та виконує свої професійні обов'язки, в навпаки, вчинив міліції непокору».

 

Як писала ТК, 8 квітня представники міліції взяли під варту Ігоря Мірошниченка та ще кількох людей, учасників Всеукраїнського об`єднання «Свобода» та доправили їх до Шевченківського РВВС. Інцидент трапився в Києві в Українському домі під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волинська різанина - польскі і еврейскі жертви ОУН-УПА».

 

Судове засідання розпочалося того ж дня, о 17.30. За рішенням судді Олени Ганечко, розгляд справи був закритим. Під час розгляду справи активісти «Свободи» влаштували мітинг під стінами Шевченківського районного суду Києва.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

 

Портет Ігоря Мірошниченка -  www.novynar.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24262
Читайте також
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 677
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 668
13.04.2010 12:38
Андрій Баштовий, «Радіо Свобода»
24 056
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Видящий
5129 дн. тому
Він завжди був "націком" Мочи москалей, та мочи жидів-це його фраза...
Влад
5129 дн. тому
О как зашевелились. А в прошлом году журналистов можно было бить, удерживать в райотделах , кидать в камеры к насильникам за материалы о крышевании наркоты? Чтож тогда не беспокоились о свободе слова?
Голова
5131 дн. тому
Ігоре, тримайся. Україна - за тебе. А ось "уркаїна" - проти. І слава Богу.
ДимОК
5131 дн. тому
Мирошничено стал нациком??
Космополит
5132 дн. тому
http://www.youtube.com/user/novychannel#p/p и это называется - просто хотели задать вопросы?
КОКО
5132 дн. тому
Прекрасная Nimfa и не менее уважаемый Лешка!!!! Если Вы внимательно читали мой комент, я не оспаривал что Мироха - журналист! Только - это не значит, что с ксивой можно дебош устраивать,а потом кричать на ментов - шо они подонки журналистов обижают!! Там что футбольный матч был или забег на 100 метров? Или он на работе взял отгул или отпуск??? Шо он там делал?? Я лично тоже против таких выставок, но у нас демократия в стране. Мнение свое нужно высказывать по другому
Лешка
5132 дн. тому
Согласен с @Nimfa@.....Конечно, Мирошиченко изестен очень многим, особенно ярым фанатам спорта. И СENSORED не могли его не узнать. То, что делают националисты, - это просто подвиг, и если бы таких людей среди нас было больше, то никто не считал бы нас, украинцев, не за что. уже сейчас видно, что эта власть БАНДИТСКАЯ!!!! Свободы слова уже нет??????? что же творится, ребята??? И очень жаль, что такие как КОКО, еще смеют называть себя журналистом.
Nimfa
5132 дн. тому
Ти, мерзотна "КОКО", CENSORED ти така, яке ти маєш право говорити, що Мірошиченко не журналіст??? Він віддав цій справі багато років, і не полишав її. Як відомо, на ICTV світ не закінчується... Щасти тобі Ігоре, ми з тобою! Слава Україні!
Людмила
5132 дн. тому
Нахабній тупості нашої міліції й раніше ніхто не дивувався, але заявляти, що вони не знали, хто такий І. Мірошниченко після того, як усі охочі побачили відео з місця події - це вже повне бузувірсто!
КОКО
5132 дн. тому
ШАНОВНІ!!!!!!!!!! УВАГА!!!!! КОЛЕГИ!!!! ПРОХАННЯ РОЗІБРАТИСЯ ПО СОВІСТІ!!!!!! ЙДЕ ПЛЮНДРУВАННЯ ЖУРНАЛІСТСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ І ПІДМІНА ПОНЯТЬ!!!!!! УСІМ ДОБРЕ ВІДОМО, ЩО ШАНОВНИЙ МІРОШНИЧЕНКО Є ЧЛЕНОМ ВО СВОБОДА - ЗА ЙОГО НАПАДКИ НА ЄВРЕЇВ ТА РОСІЯН НЕ ЛЮБИЛИ ПАНА НА ICTV!!!!! Я ОСОБИСТО ЗНАЮ ЩЕ ОДНОГО "ЖУРНАЛІСТА" АНДРІЯ МОХНИКА!!!!! ВІН ЇМ НІКОЛИ НЕ БУВ І НЕ Є!!! ЛЮДИНА НЕ МОЖЕ ЗВЯЗАТИ ДВОХ СЛІВ!!!! ВІН Є ГОЛОВОЮ КИЇВСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ СВОБОДА!!!! ТОМУ - НЕ КОЖЕН ТОЙ ЖУРНАЛІСТ, ХТО МАЄ ЯКУСЬ КСИВУ ІЗ НАДПИСОМ ПРЕСА!!!!! НАМИ ЖУРНАЛІСТАМИ ПРИКРИВАЮТЬ СВОЮ БРЕХНЮ ВЖЕ ХТО ЗАВГОДНО!!!! ЗУПИНІТЬ ЦЕ!!!!
Спостерігач
5132 дн. тому
Мірошніченку і його "свободі" настав спокутувати їхні заклики голосувати проти всіх. Вони цілеспрямовано працювали на Януковича на останніх вибрах. Тепер хай пожинають плоди своєї праці.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду