Міліція затримала спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка

8 Квітня 2010
22783
8 Квітня 2010
12:56

Міліція затримала спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка

22783
Міліція затримала спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка

Представники міліції без жодних пояснень затримали  Ігоря Мірошниченка,  спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ», та ще кількох представників ЗМІ. Інцидент трапився в Києві в «Українському домі» під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волынская резня - польские и еврейские жертвы ОУН-УПА».

 

«Я запитав,  чому на експозиції представлено лише одну точну зору та попросив надати слово історику Володимиру Сергійчуку та народному депутату кількох скликань Левку Лук`яненку. Після цього виник конфлікт з організаторами. Мене та ще кількох людей, серед яких є журналісти, без будь-яких пояснень схопили люди, одягнені у цивільний одяг, і силою вивели з приміщення», - розповів у коментарях ТК Ігор Мірошниченко.

 

Він сказав, що прізвища колег дізнатися ще не встиг. «Зокрема постраждала знімальна група Нового каналу», - відзначив він.  

 

Зараз затримані знаходяться у Шевченківському районному відділенні міліції міста Києва. За словами Мірошниченка, щодо своїх подальших подій представники міліції їх не інформують.

 

З діями правоохоронців не згодний юрист Інституту масової інформації Роман Головенко. «Міліція має пред'явити посвідчення, представитись, зазначити своє звання. Якщо представник  міліції затримує людину, то має мотивувати, за що саме. Дуже дивно виглядає, що ці дії виконували люди в цивільному», - коментує пан Головенко.

 

Щодо підстав  затримання він зазначив: «Зі слів Ігоря Мірошниченка можна зробити висновок, що під час  прес-конференції він виявляв свою незгоду. Якщо при цьому журналіст не намагався зірвати захід такими діями, як, наприклад,  кидання пакетів з фарбою на сцену, то явної загрози громадському порядку тут немає».

 

ТК намагалася взяти коментар у Віталія Дмитренка, заступника начальника прес-служби Головного управління МВС міста Києва. У прес-службі пояснили: нині вивчають обставини затримання.

 

ТК слідкуватиме за перебігом подій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22783
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5133 дн. тому
СВОБОДУ - НЕ СПИНИТИ! НІ РОСІЙСКОМУ ФАШИЗМУ В УКРАЇНІ! СТОП РАШИЗМ! ПАТРІОТАМ - СВОБОДУ, колєсниченків - ЗА ГРАТИ!
Степан
5133 дн. тому
Для п'ятої колони і шовіністів повідомляю: Мірошніченко - журналіст, який КОЛИСЬ спеціалізувався на спорті. Ігор - дуже сильна особистість. І навіть якщо він намагався "зірвати" цей захід, то тільки тому, що провокатори не дали можливіості прозвучати іншій правді, а не тільки тій, яку приперли до столиці покидьки з ВОО «Правозащитное общественное движение «Русскоязычная Украина» (Украина), а также Общество Увековеченья Памяти Жертв Преступлений Украинских Националистов (Польша). І тільки тому, що подібна виставка у Варшаві з назвою "Українські жертви Армії крайової" за визначенням не могла би бути проведена. Просто в Польщі при владі польські патріоти. А у нас - патріоти Москви.
Стаханов
5133 дн. тому
Свободу Ігорю Мірошниченку!
svistok
5133 дн. тому
Вот уже и "космополитическая" поддержка данной кампании проявилась. Осведомленный товарищ все знал наперед... Попьют еще с нас кровушки из-за предателей, сдавших страну.
Космополит
5133 дн. тому
Эй, ребята, успокойтесь! А что делал СПОРТИВНЫЙ журналист на этом мероприятии? Он выполнял свою НЕПОСРЕДСТВЕННУЮ работу? Он присутствовал там , как член ВО "Свобода". Его задержание к профессиональной деятельности не имеет никакого отношения. Товарищ пытался сорвать мероприятие своими экстремистскими высказываниями. Пытался заставить организаторов представить другую точку зрения. Точку зрения тех, кто резал и убивал людей?
svistok
5133 дн. тому
От этих нововластьпредержащих что? ктонить трезвомыслящий ожидал другого? Но какие же ПРЕДАТЕЛИ те, говорившие, что оба кандидата одинаковые, призывали голосовать Противсіх. Теперь поджав штаны, бегут в коалицию правящего режима и там своими голосованиями или отданными карточками или стыдливым молчанием будут освящать "принуждение к уважению новой власти". Кстати, за интернетом пока тока следят, а скоро начнут фильтровать, и пишущих с читающими тоже. И все будет как в "1984" Джорджа Оруэлла. Мрак... Свободу Игорю Мирошниченко!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5133 дн. тому
СВОБОДУ Ігорю Мірошниченку! (я серйозно). Сьогодні Мірошниченко - завтра ты! Журналістам давно пора виходити на Майдан. Всім разом. Інакше - кожного окремо попересаджають. Ці часи вже наступають. От заплювали, затюкали, затаврували Ющенка, не підходив він зі своїми глечиками, бджілками, "гролодоморами" - підійшов янукович з судимостями, "Межигір'ям", страусиновими туфлями, поетесою ахмЕтовою, українським поетом Чеховим, деукраїнізацією, арфушизацією та іншим лайном. "Как-то по-дєбільному вишло".
Сеня
5133 дн. тому
Ось тобі бабусю і *Юрьев день*
бумбараш
5133 дн. тому
началось?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду