detector.media
09.04.2010 12:07
Ігоря Мірошниченка відпустили. Він планує позиватися до МВС (ДОПОВНЕНО)
Ігоря Мірошниченка відпустили. Він планує позиватися до МВС (ДОПОВНЕНО)

Спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ» Ігоря Мірошниченка, журналіста газети «Свобода» Андрія Мохника та ще 10 затриманих напередодні, 8 квітня, активістів «Свободи» відпустили за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва.

 

«Вночі о третій нас випустили. Мені не було пред'явлено жодного звинувачення  щодо жодного адміністративного правопорушення. З 13-ти затриманих так само безневинними виявилося 10. Трьом винесли усне попередження за дрібне хуліганство», - розповів ТК Андрій Мірошниченко.

 

Своє затримання він вважає незаконним. Також Ігор Мірошниченко збирається подавати до суду на МВС України - як журналіст і як активіст «Свободи». «Учора головне управління МВС поширило заяву, у якій ідеться про те, що представники "Свободи" увірвалися і розгромили виставку. Цю інформацію ми вважаємо наклепом. Також мені, та іншим представникам ЗМІ, серед яких - знімальна група "Нового каналу", перешкоджали виконувати службові обов'язки», - каже пан Мірошниченко.

 

У повідомленні головного управління МВС України зазначено:  «8 квітня під час брифінгу в Українському домі з приводу документальної фотовиставки 13 представників однієї з політичних сил правого толку вчинили спробу перешкодити народному депутату України В.В. Колесніченку спілкуватися з журналістами. Спочатку порушники голосно вигукували різні гасла, заважаючи проведенню брифінгу. Народний депутат України звернувся до бешкетників та попросив припинити безлад. У відповідь на це вони почали рвати книжки з фотографіями експозиції виставки та жбурляти їх у бік народного депутата».

 

У тексті заяви також ідеться про те, що під час затримання представники міліції не знали, що Ігор Мірошниченко є представником ЗМІ: «Згодом, вже в райуправлінні, з'ясувалося, що один з затриманих є працівником засобу масової інформації. Варто зауважити, що під час інциденту у залі Українського дому цей громадянин був серед порушників та жодним чином не повідомив працівників міліції про те, що він журналіст та виконує свої професійні обов'язки, в навпаки, вчинив міліції непокору».

 

Як писала ТК, 8 квітня представники міліції взяли під варту Ігоря Мірошниченка та ще кількох людей, учасників Всеукраїнського об`єднання «Свобода» та доправили їх до Шевченківського РВВС. Інцидент трапився в Києві в Українському домі під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волинська різанина - польскі і еврейскі жертви ОУН-УПА».

 

Судове засідання розпочалося того ж дня, о 17.30. За рішенням судді Олени Ганечко, розгляд справи був закритим. Під час розгляду справи активісти «Свободи» влаштували мітинг під стінами Шевченківського районного суду Києва.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

 

Портет Ігоря Мірошниченка -  www.novynar.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY