В Україні змінять етапність впровадження «цифри»: розпочнуть із загальнонаціональних мовників

28 Вересня 2009
10323
28 Вересня 2009
12:49

В Україні змінять етапність впровадження «цифри»: розпочнуть із загальнонаціональних мовників

10323
В Україні змінять етапність впровадження «цифри»: розпочнуть із загальнонаціональних мовників

За рішенням Ради національної безпеки й оборони в Україні створюватимуть нову модель впровадження цифрового мовлення. Про це повідомив в. о. голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко на третьому міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні».

 

«Ця модель повинна включати першочергове переведення на "цифру" загальнонаціональних мовників з подальшим використанням вивільненого частотного ресурсу для розбудови всього комплексу мультиплексів», - уточнив пан Мирошніченко.

 

За словами генерального продюсера ЗАТ «Телеодин», голови цифрового комітету ІТК Валентина Коваля, зміни щодо поетапного плану запровадження «цифри» можуть бути внесені до державної програми впровадження цифрового мовлення.

 

«Вже зараз зрозуміло, що ніякі нові компанії (так звана французька модель) не зрушать процес з мертвої точки. Скоріш за все 10 чи 20 великих мовників мають першими опинитися в мультиплексах, після чого вимикають аналогові передавачі, чим змушують населення дивитися DTV. Після цього вивільняться частоти, на яких можна буде побудувати решту мультиплексів - перший і четвертий, а далі шостий, сьомий і восьмий», - пояснив пан Коваль.

 

Питання черговості переходу загальнонаціональних мовників на «цифру», їхнього розподілу між мультиплексами та розмежування функцій між мовниками, операторами і провайдерами враховані в рішенні РНБО, яке зараз знаходиться на підписі в Президента України, повідомив на цифровому форумі заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

 

Нагадаємо, що засідання РНБО, присвячене питанням суспільного і цифрового мовлення, відбулося 11 вересня.

 

Третій міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» пройшов у Києві 25 вересня. Організатори - Незалежна асоціація телерадіомовників та Індустріальний телевізійний комітет за підтримки International Media Support, Ради Європи, USAID, Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду